L’Ajuntament de Salou i l’ICO impulsen un curs per conèixer, en profunditat, la biologia de les aus

Font: Ajuntament de Salou

17/01/2020 - 11:11

Es tracta d’una formació teòrica i pràctica, que permetrà els/les alumnes descobrir el comportament dels ocells i introduir-se en l’ornitologia de camp

L’Ajuntament de Salou i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) impulsen un curs al municipi per conèixer, en profunditat, la biologia de les aus, descobrir el perquè del comportament dels ocells i introduir-se en l’ornitologia de camp.

Aquest curs d’introducció combina teoria i pràctica per tal que els/les alumnes obtinguin una formació integral  de  qualitat.  En finalitzar el curs, les persones assistents podran: explicar els aspectes principals de la biologia dels ocells; interpretar molts dels comportaments que tenen els ocells al camp; plantejar-se la forma d’estudiar les poblacions dels ocells, la nidificació i la migració; així com identificar, correctament, entre 20-40 espècies d’ocells; i entendre la importància de reconèixer els cants per a poder identificar els ocells al camp i aprendre’n alguns dels més comuns. Els alumnes també podran participar als projectes de l’ICO.

La formació es realitzarà durant quatre sessions intensives que tindran lloc els següents dissabtes: 18 de gener, 1 de febrer, 15 de febrer i 29 de febrer; en horari de 8 a 14 h, les parts pràctiques, i de 15.30 a 18.30 h, les classes teòriques, a la Sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou (TAS).

El curs té una durada total de 32 hores, distribuïdes de la següent manera: 20 hores teòriques i 12 de pràctiques. Els professors del curs seran els ornitòlegs Xavier Riera i Eugeni Capella.

Els desplaçaments als indrets per poder realitzar les classes pràctiques seran en vehicle propi compartit, per qüestions d’eficiència energètica i econòmica. És imprescindible portar prismàtics; en el cas de no tenir-ne, caldrà indicar-ho al professor abans de començar el curs per comprovar la disponibilitat de dit material. No és necessari tenir experiència prèvia en l’àmbit de l’ornitologia. 

El preu és de 100 euros, per als socis; de 115 euros, per als que no són socis; o de 50 euros, per als residents de Salou, treballadors de l’Ajuntament i professors del municipi. Els menors d’edat obtindran un 25 per cent de descompte, no aplicable a la quota de residents. Existeix l’opció d’adquirir, en oferta, la Guia dels ocells de Catalunya, País Valencià i Balears o el Kit caixa niu, per 15 euros més, en fer el pagament del curs. La inscripció i pagament caldrà fer-los en el següent enllaç.

En finalitzar el curs, es lliurarà un certificat d’assistència.


 

 
 
 
Categories: 

Relacionats

Article

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

Article

El Ple municipal de Viladecans de juny va aprovar per unanimitat la declaració formal de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i dels pol·linitzadors silvestres”, per tal de reconèixer el paper essencial d’aquests insectes pel que fa al manteniment dels ecosistemes terrestres, en la producció agrícola i en la seguretat alimentària. Per aquest motiu, la ciutat es compromet a continuar treballant per al desenvolupament del programa municipal Bee Happy, que vol implementar actuacions que permetin contribuir a la conservació dels pol·linitzadors silvestres.

Butlletí