L’Ajuntament de Sabadell publica un mapa interactiu amb totsels contenidors de recollida d’oli de cuina i de tèxtils

29/11/2021 - 13:25

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina i 50 contenidors per recollir peces de roba. L'Ajuntament vol d'aquesta manera facilitar el reciclatges d'aquest tipus de residus.

 

Recollida de roba i calçat

Ara mateix, a Sabadell hi ha 50 contenidors específics per recollir peces de roba, distribuïts per diferents punts, a més dels disponibles a les deixalleries municipals. S’hi pot posar roba de vestir, roba de la llar, calçat i complements com ara barrets, bosses, cinturons... En definitiva, es tracta de peces de tèxtil que ja no es fan servir.

Cal destacar que s’hi poden dipositar aquestes peces independentment del seu estat, és a dir, tant si estan esparracades com si estan en perfectes condicions. Això és així perquè l’ús final i les possibilitats de cada peça es decideixen durant el procés de tria a la planta de tractament. En el cas de la roba esquinçada, es pot reciclar per fer-ne draps, per exemple.

El material dipositat als contenidors tèxtils el recull Formació i Treball, entitat que té com a missió la formació i inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, així com l’entrega de productes de primera necessitat (aliments, roba i mobles) a famílies en risc d’exclusió social.

A Catalunya, cada habitant genera 21,6 kg/any de residu tèxtil postconsum, del qual es recullen selectivament només 2,3 kg/any. La diferència, 19,3 kg/hab/any, va a parar al contenidor de la fracció resta.

 

Recollida d’oli de cuina

Per la seva banda, la recollida d’oli vegetal o de cuina inclou tot l’oli fet servir a la cuina, però també el que hi ha a les llaunes de conserva. Es tracta d’un residu altament contaminant per a la natura, sobretot per al medi ambient aquàtic. Si es llença a l’aigüera, aquest oli provoca problemes a les canonades i a les plantes depuradores.

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina, a més dels disponibles a les deixalleries municipals. Aquests contenidors són recollits per l’empresa d’inserció sociolaboral CIPO. Amb aquesta tasca, s’ofereixen sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral. L’oli recollit es porta a una planta de reciclatge on es converteix en biodièsel.


 
Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSabadell

Relacionats

Article

El Consistori ofereix una gamma completa de paraments de taula reutilitzables adaptats a les dimensions de cada celebració

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Article

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha sumat a la iniciativa coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023.

Butlletí