L’Ajuntament de Reus defineix el traçat dels nous carril bici de convivència

Font: Ajuntament de Reus

10/07/2020 - 12:30

L’Ajuntament de Reus ha aprovat el «Projecte de carril bici de convivència al centre urbà», una proposta fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i que dona continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d'Acció Municipal.

El projecte preveu estendre la xarxa de carrils bici en una longitud total d’11,5km en 36 vials de l’àmbit interior de la ciutat. Elaborat pels serveis municipals d’Enginyeria, la proposta aprovada s’ha de completar pròximament amb el projecte de carrils bici de convivència de l’àmbit exterior, que ha de generar un itinerari circular a l’entorn de les rondes.

La solució adoptada consisteix en implantar nova senyalització horitzontal i vertical per dibuixar carrils de convivència a la calçada, pel quals s'obligarà a reduir la velocitat del trànsit a 30km/h.

La licitació del contracte per executar els treballs de l’àmbit interior sortiran a concurs públic en breu, amb un pressupost de 32.235,72 euros.

Marina Berasategui, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, afirma que “la pandèmia ens ha ofert la possibilitat de reflexionar sobre com utilitzem l’espai públic, i en la necessitat d’avançar cap a un ús més just i equitatiu, i cap a una mobilitat més sostenible”.

L’execució dels projectes ampliarà la xarxa de carrils bici i permetrà avançar en el desplegament del Pla de la Bicicleta de Reus. Com a continuïtat de les actuacions de millora de la mobilitat sostenible que en els darrers anys s’han portat a terme a la ciutat, el projecte planteja ampliar els carrils bici, com a mesura d’adaptació a la situació causada per la crisi sanitària de la Covid-19.

Actualment, Reus ja disposa de carrils bici per a dur a terme desplaçaments sostenibles. Tot i això, es proposa la millora i l’ampliació d’aquest tipus de mitjà de transport; especialment en l’actual context de pandèmia, quan els desplaçaments a peu i en bicicleta són els sistemes de mobilitat recomanats per a la protecció de la salut de la ciutadania perquè generen menys risc de contagi durant la pandèmia.

Els objectius d’aquestes actuacions són garantir un espai per a la circulació segura de bicicletes i reduir la velocitat de circulació del carrer; i, en conseqüència reduir el risc d’accidents, els espais d’aglomeració i la intensitat del trànsit.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La flota de vehicles de la Policia Local incorpora 15 motocicletes elèctriques, tipus escúter, que substitueixen a 15 de convencionals. Amb 120 km d’autonomia, bateries d’alta densitat de grau d’automoció, les motos tenen una imatge corporativa basada en l’alta visibilitat i són 100% sostenibles. Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’Acció per l’Energia i el Clima (PAESC) que té per objectiu substituir progressivament els vehicles municipals convencionals per d’altres d’emissió 0.

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Article

A partir del dissabte 3 d’octubre la via Laietana, l’eix Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan i el carrer de Pi i Margall estaran tallats al trànsit cada cap de setmana. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que l’Ajuntament farà permanents alguns dels talls programats durant el desconfinament de la crisi del coronavirus, en el marc del programa Obrim carrers que va quedar en punt mort arran de l’estat d’alarma.

Butlletí