L'Ajuntament de Mollet contra el canvi climàtic, apostant per la biodiversitat a la Riera Seca al seu pas per Lourdes

Font: Ajuntament de Mollet

12/08/2020 - 10:00

Les recents actuacions realitzades tenen per objectiu mantenir una riera sana, amb un bosc de ribera ben desenvolupat i millorar la diversitat. Paral·lelament, aquestes garanteixen la convivència amb els usuaris i les usuàries de l’espai i minimitzen els riscos.

Algunes de les actuacions concretes dutes a terme a la Riera Seca aquest any han consistit en eliminar plantes invasores, potenciar la vegetació autòctona per anar creant boscos de ribera madurs i deixar nuclis de vegetació propers a la llera, desvinculats del passeig i carrers, com a refugis de fauna.

Aquesta vegetació pròpia de les rieres, actua també com a fre de la velocitat de l’aigua ajudant a prevenir possibles inundacions. Tots aquests treballs per tal que siguin efectius s’han de portar a terme durant períodes de temps llargs i sostinguts, per tal d’aconseguir una gestió sostenible i natural, en definitiva, per garantir la preservació d’aquest espai en els propers anys, en les millors condicions.

Aquests treballs que ja fa dos anys que es van iniciar ja comencen a donar resultats visibles, i fruit de la consolidació de la vegetació autòctona, aquesta primavera s’ha detectat que algunes aus han tornat a criar a la zona.

Al maig i al juny s’han fet diverses actuacions de desbrossada, neteja de residus i tala d’arbres morts i secs a la Riera seca als espais de contacte amb la trama urbana als trams pel barri de Lourdes. Aquests altres treballs de manteniment tenen per objectiu aconseguir uns espais més nets, que no s'acumuli la brossa, la reducció del risc d'incendi i de despreniment de branques seques, així com la minimització dels riscos per a les persones. 

L’aposta per potenciar la biodiversitat és un dels compromisos de l'Ajuntament de Mollet del Vallès per una gestió sostenible i natural dels espais, en benefici d'un major gaudi, més segur i més saludable per a la ciutadania i per ajudar a combatre el canvi climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí