L’Ajuntament de Manresa es dota per primera vegada d’un Pla Estratègic per al Cardener que fixa les línies d’actuació fins al 2030

30/12/2021 - 09:00

El document té com a objectiu conservar i augmentar la biodiversitat i la connectivitat ecològica del riu, millorar l´ús públic de la ribera, i donar a conèixer els valors naturals i patrimonials de la zona.

Aconseguir que el riu Cardener i les seves ribes esdevinguin un espai d’oci i de salut per a la ciutadania i, a la vegada, un refugi per a la biodiversitat i un pulmó verd, que redueixi la temperatura i la contaminació de l’aire en un context d’emergència climàtica. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament de Manresa ha aprovat el Pla Estratègic del Cardener, un document de planificació a llarg termini que fixa els objectius necessaris per a la millora del riu i unes línies d’actuació estratègiques a seguir per aconseguir-los.

El Pla ha estat presentat en roda de premsa per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i pel regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet Estrada, que han subratllat la importància que l’Ajuntament es pugui dotar per primera vegada d’un document d’aquestes característiques, que ha estat fruit d’un procés participat per entitats, ciutadania, tècnics municipals de diverses àrees i grups municipals, que han arribat a consensos sobre quin ha de ser el model del riu Cardener al seu pas per Manresa.

La voluntat del document és la de coordinar les prioritats i actuacions de tots els departaments de l’Ajuntament de Manresa i de les diverses administracions competents en tot allò que fa referència al riu, i dibuixar un horitzó a llarg termini consensuat amb entitats i grups municipals perquè les polítiques públiques tinguin un camí definit que superi els mandats municipals de quatre anys. A més a més, permetrà presentar projectes a subvencions d’altres administracions que requereixen plans a llarg termini, així com demostrar la maduresa dels projectes.


 

Municipis: 
BagesManresa
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’objectiu del Pacte Social de l’Aigua és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania

Acte
08/03/2024 - 09:00
Sala d’Actes de la FUB-2. Av. de les Bases de Manresa, 3, Manresa
Notícia

L'Ajuntament de Manresa retira el paviment de l'aparcament i l'estructura del rètol de l'antiga discoteca Pont Aeri

Butlletí