L’Ajuntament de la Ràpita s’adherix al «Catalunya CleanUp Challenge» per acabar amb la brossa al municipi

24/03/2021 - 10:03
La iniciativa proposa a la ciutadania fotografiar i recollir la la brossa del carrer per prendre consciència

La iniciativa proposa a la ciutadania fotografiar i recollir la la brossa del carrer per prendre consciència

La campanya proposa a la ciutadania fer fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors.

L’Ajuntament de la Ràpita s’adherix a la campanya ‘Catalunya CleanUp Challenge’ per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus que hi ha al nostre entorn. Aquesta acció mediambiental pretén transmetre a la societat la importància de fomentar accions sostenibles per reduir els residus, i canviar el comportament quotidià de la ciutadania. 

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, exposa que “contribuir a la millora del medi ambient és un dels nostres objectius i amb esta campanya, veiem l’oportunitat de treballar per sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre el deure individual que hem d’adoptar cadascun de nosaltres per mantenir el planeta net”.

‘Catalunya CleanUp Challenge’ proposa a la ciutadania que faça fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors. Per a això, s’utilitza l’aplicació mòbil Litterati que permet geolocalitzar els residus, fotografiar-los i registrar-los en una base de dades amb l’objectiu d’analitzar el contingut per, posteriorment, buscar solucions. Les fotografies permeten obtenir una visió global de quin tipus de brossa hi ha en cada zona per treballar en la cerca d’accions de millora. 

És molt important que un cop pujada la fotografia a la base de dades, la brossa es reculli per dipositar-la a una paperera o contenidor. L’objectiu del repte és arribar a les 100.000 captures el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Article

L'objectiu és incrementar el percentatge de reciclatge i superar el 50% que fixa la Unió Europea per al 2025, mantenir la llibertat d'horaris actual per tirar la brossa segons la disponibilitat de cada unitat familiar, i tendir cap a la implantació d'una taxa justa, en funció de com es recicli. 

Butlletí