L'Ajuntament de Barberà del Vallès continua impulsant la mobilitat sostenible a la ciutat

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

11/11/2018 - 19:15

Des del govern municipal, es treballa per trobar solucions i alternatives a les necessitats i reptes dels polígons industrials ubicats al municipi. En un context de canvi del model energètic, amb una contaminació de les ciutats cada cop més greu, i amb unes necessitats creixents d’una mobilitat més sostenible a la ciutat, i també de les empreses i de la seva plantilla.

Així, des de l’Ajuntament de Barberà del Vallès i les Regidories de Territori i Medi ambient i de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Comerç es treballa per potenciar una mobilitat laboral més sostenible que reverteixi en una major qualitat de vida. L’objectiu passa per oferir alternatives més eficients i més saludables a les persones que treballen en els Polígons Industrials del municipi.

Un bon exemple és el nou servei d’autobús compartit sota demanda (Bus sharing) que es va iniciar en format prova pilot el maig d’aquest any. Els bons resultats assolits han permès instaurar definitivament el servei que properament es veurà ampliat a més municipis de la comarca.

Per seguir aprofundint en aquesta estratègia, el passat 25 d’octubre es va dur a terme la jornada Les noves flotes per a pimes al Centre de Negocis Nodus Barberà. Durant la jornada es va poder veure com els nous vehicles (elèctrics, híbrids endollables, de gas, etc.) poden aportar a empreses i la seva plantilla beneficis en diversos àmbits. Ja sigui per l’estalvi energètic, per la disminució de la contaminació acústica i atmosfèrica, o pels diferents ajuts i incentius econòmics existents, les persones assistents van poder resoldre tots els seus dubtes gràcies a la participació d'un grup de persones expertes en les diferents matèries.

Durant la jornada es va comptar amb la col·laboració del grup automobilístic MAAS i la participació d’altres organitzacions com per exemple el responsable de mobilitat sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Director de la plataforma LIVE, el CEO de l'empresa Etecnic i la CEO de l'empresa Setricar.

En conjunt van fer un repàs a diversos temes que van des de la situació normativa i legislativa actual, fins a comparatives reals d’estalvis envers flotes convencionals, o l’assessorament alhora de finançar, instal·lar o mantenir les noves flotes de vehicles ecològics i les infraestructures complementàries. 

La mobilitat i l’accessibilitat del personal als centres de treball són factors essencials per una gestió òptima dels recursos humans, per a la competitivitat de les empreses, per a la sostenibilitat del territori i per a la cohesió social.

En paraules de l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster i Alay, durant la benvinguda a les persones assistents “cap a un futur més sostenible per afavorir el canvi de model, desenvolupant fórmules creatives d’actuació que han de servir per enfortir l’economia local i comarcal, per aprofitar els recursos del Vallès Occidental i posar la comarca al capdavant d’una transformació que ajudi a generar riquesa i ocupació, millori la qualitat de vida de la ciutadania i alhora afavoreixi una millora en el medi ambient”.


 

Categories: 

Relacionats

Article

En el marc de la celebració del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament de Vic va aplegar 550 nens i nenes de 12 escoles de la ciutat que han participat a una edició de 25 anys amb recorreguts amb bicicleta/caminant des dels centres escolars a l’esplanada del riu Gurri.

Article

Inaugurada la VIII edició del Velèctric amb un vehicle d’hidrogen com a principal reclam.

Article

Set noves electrolineres d'altes prestacions s'inclouen al desplegament de la xarxa de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics ja ha arribat a 23 municipis metropolitans.

Butlletí