L'Ajuntament d'Avinyó i la Fundació Setba col·laboren en el projecte "Natura és cultura"

Font: Ajuntament d'Avinyó

21/09/2018 - 14:14

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

 La Fundació Setba, que treballa l'art com a vehicle d'integració, és la impulsora de la iniciativa "Natura és art" des de l'any 2012 i que enguany cristal·litzarà a Avinyó amb una intervenció al bosc de la Torre dels Soldats, gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Avinyó ha signat.

Sota la direcció de Quim Moya, els participants al taller fan un treball d'observació de la natura i de coneixement de tècniques artístiques que culmina amb la creació sobre els arbres del Camí Ramader Central d'aquesta zona. Cada participant crea una obra pròpia sobre un arbre, amb la voluntat de formar una gran obra col·lectiva a banda i banda del camí.

La creació artística sobre els 40 arbres serà fotografiada per documentar-ne el procés. Aquestes imatges formaran part de l'exposició que es farà el mes d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental.
 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Els arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández han estat guardonats amb els premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria d’Arquitectura i Urbanisme pel projecte del CEM Turó de la Peira. Se n’ha destacat la plena integració en una situació urbana complexa, l’alta qualitat de l’espai superior, i l’ús estructural i sostenible de la fusta.

Article

Es tracta d’un nou òrgan de participació ciutadana que vetllarà per l’entorn natural del municipi i treballarà polítiques locals contra el canvi climàtic.

Article

A iniciativa d'un grup de mares i pares de diferents escoles de Barcelona, i conjuntament amb la plataforma veïnal Eixample Respira, s’ha iniciat una campanya "Carta de les Escoles de Barcelona per un aire net" per exigir la implantació real d’un pla per a revertir la situació de contaminació a la ciutat de Barcelona, amb especial èmfasi en els entorns dels centres educatius.

Butlletí