L'Ajuntament d'Avinyó i la Fundació Setba col·laboren en el projecte "Natura és cultura"

Font: Ajuntament d'Avinyó

21/09/2018 - 14:14

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

 La Fundació Setba, que treballa l'art com a vehicle d'integració, és la impulsora de la iniciativa "Natura és art" des de l'any 2012 i que enguany cristal·litzarà a Avinyó amb una intervenció al bosc de la Torre dels Soldats, gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Avinyó ha signat.

Sota la direcció de Quim Moya, els participants al taller fan un treball d'observació de la natura i de coneixement de tècniques artístiques que culmina amb la creació sobre els arbres del Camí Ramader Central d'aquesta zona. Cada participant crea una obra pròpia sobre un arbre, amb la voluntat de formar una gran obra col·lectiva a banda i banda del camí.

La creació artística sobre els 40 arbres serà fotografiada per documentar-ne el procés. Aquestes imatges formaran part de l'exposició que es farà el mes d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental.
 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb el començament del nou curs escolar, es posarà en marxa la xarxa de Camins Escolars de Montmeló, un projecte triat per la ciutadania de Montmeló en els Pressupostos Participatius 2018, que possibilitarà als infants i a les famílies un recorregut més lliure de trànsit rodat.

Article

Ruralitzem és una xarxa de projectes ubicats als peus de la solana de Collserola (o al llarg de l’Eix Muntanya) i compromesos amb la construcció de sobirania alimentària als barris. Reivindiquen nous espais agroecològics i la preservació dels existents, blindant els horts urbans cedits o ocupats. Aposten pels circuits curts i un cinturó agrari metropolità que faci realitat el km 0. Amb la seva crida reivindiquen una aliança rural-urbana que aconsegueixi que un percentatge significatiu dels aliments que es consumeixen a la ciutat provinguin d’un sector primari català de petita-mitjana escala i ecològic.

Article

Aquest 8 de juliol ha començat a funcionar a L’Hospitalet un servei de carsharing amb una flota de dotze vehicles híbrids aparcats en dotze punts estratègics de la ciutat. Amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental, el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet inclou entre les mesures que s’han d’aplicar a la ciutat el foment de l’ús compartit de vehicles (carsharing).

Butlletí