L'Ajuntament d'Alacant posa en marxa el programa Llars Verdes a la ciutat

Font: Ajuntament d'Alacant

20/02/2019 - 10:57

Es tracta d'un programa educatiu dirigit a famílies preocupades per l'impacte ambiental i social de les seues decisions i hàbits quotidians. Amb aquesta iniciativa es pretén impulsar una actitud més ecològica, promovent l'estalvi en el consum d'aigua i energia entre les famílies alacantines.

El programa Llars Verdes és gratuït i es desenvolupa per primera vegada a la ciutat d'Alacant, sent dinamitzat a través de l'equip tècnic d'Educació Ambiental de la Regidoria de Medi Ambient, desenvolupant-lo en col·laboració amb el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) que compta amb una dilatada experiència en la implantació del programa en diferents municipis.

Durant l'any 2019 la pretensió és que, amb caràcter experimental, inicialment hi participen entre vint i trenta llars i famílies del terme municipal d'Alacant, a les quals s'ofereix:

Un seguiment personalitzat per a analitzar els consums domèstics de la llar.

Assessorament personalitzat durant la duració del Programa per a solucionar dubtes en l'àmbit de la sostenibilitat a la llar.

Tallers de sostenibilitat ambiental per a les llars participants (energia i aigua, entre d'altres), amb consells pràctics i senzills per a interpretar i estalviar en les factures domèstiques.

Diversos materials per a facilitar l'estalvi i l'eficiència.

Adquirir hàbits sostenibles en consum d'aigua i energia.

Rutes ambientals guiades i gratuïtes.

Als participants en el Programa, se'ls entrega gratuïtament un 'kit d'estalvi i eficiència domèstica' subministrat per la la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP, i que es compon de diversos elements afavoridors d'estalvi com ara un mesurador electrònic d'energia (EEM), una estació meteorològica, pereta led, un rellotge d'arena per a mesurar el temps de dutxa i airejadors d'aixeta per a l'estalvi d'aigua.

Què se sol·licita?

Ser residents al municipi d'Alacant.

Compromís d'assistència a les reunions i els tallers previstos.

L'entrega de dades relacionades amb consum d'energia i aigua a la llar durant el Programa, tractant les dades en tot moment segons la LOPD (Llei de Protecció de Dades).

Una actitud favorable per a intentar reduir-ne el consum.

El programa Llars Verdes pot contemplar fins a tres fases. L'Ajuntament d'Alacant a priori realitza la primera fase en què es proposa als participants un senzill i al mateix temps ambiciós repte col·lectiu: reduir les emissions domèstiques de CO2 en un 10% en el termini de dos anys i, d'altra banda, disminuir entre un 6 i un 10% el consum domèstic d'aigua. Aquest objectiu coincideix amb l'establit per al conjunt de les emissions difuses espanyoles fins al 2020.

Les persones interessades poden sol·licitar la participació de la seua llar en el Programa descarregant la fitxa d'inscripció que figura en esta pàgina web (informació complementària) i remetent la fitxa amb les dades a la següent adreça de correu electrònic: medioambiente.educacionambiental@alicante-ayto.es

També pot realitzar-s'hi la inscripció telefonant al 965 961 134 (de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 hores) del Departament d'Educació Ambiental.


 

Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

L’Ajuntament ja ha agilitzat els tràmits per demanar llicència per a instal·lar sistemes d’aprofitament d’energia solar. A més treballa en l’elaboració d’una nova ordenança municipal per a regular la captació solar d’ús tèrmic i d’energia fotovoltaica, així com en la modificació dels tributs locals que s’apliquen al respecte, «amb bonificacions per a aquelles vivendes que s’adeqüen i promoguen l’ús d’este recurs renovable».

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Article
Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

Sergi Campillo,Mirella Mollà i Thomas Reuter, han presentat un projecte per reciclar l'alumini i l'acer lleuger

La ciudadanía podrá reciclar en València, a partir de mayo, las cápsulas de café y otros residuos de acero y aluminio ligero, como por ejemplo las tapas de los yogures o tubos de pasta de dientes, en los más de 2.500 contenedores amarillos de envases repartidos por el término municipal. «Un gesto que contribuye a impulsar la economía circular mediante un sistema de aprovechamiento de recursos en el cual trabaja el Ayuntamiento dentro de una estrategia sostenible que apuesta por la reutilización de los elementos y la reducción de residuos que acaban en los vertederos», tal como ha destacado el vicealcalde y concejal de Ecología Urbana, Sergi Campillo.

Butlletí