L'ACCD destina 5,4 milions d'euros per inicipatives de cooperació i educació per al desenvolupament

Aquest 12 de setembre s'han publicat al DOGC les convocatòries 2011 de subvencions de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)
Redacció
12/09/2011 - 00:00

Les subvencions de l'ACCD destinades a donar suport a projectes en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament i a accions d'Educació per al Desenvolupament.

Les convocatòries, mitjançant procediment de concurrència pública i basades en criteris de transparència i igualtat d'oportunitats, esdevenen un dels principals instruments de cooperació dels que disposa l'Agència per donar suport a actuacions encaminades a la promoció del desenvolupament humà sostenible, l'eradicació de la pobresa i la lluita contra les desigualtats, així com l'educació per al  L'educació per al desenvolupament és una estratègia essencial de la cooperació internacional al desenvolupament, ja que contribueix a la consciència social, a la formació i a l'anàlisi crítica de la ciutadania a Catalunya.
L'import dels ajuts pel 2011 és de 5.400.000 d'euros. La convocatòria de projectes de cooperació al desenvolupament està dotada amb 4.000.000 i la d'educació amb 1.400.000 euros.

Les sol·licituds es poden presentar fins el divendres 30 de setembre.
Més informació a la pàgina web de l'ACCD: cooperaciocatalana.cat

Array

Relacionats

Article

La participació real de la ciutadania en el nou model de recollida se situa actualment en el 60 % respecte el total d’habitatges i petits negocis de la zona.

Article

La presència d'arbres als parcs metropolitans implica l'absorció anual de 132 tones de carboni, fet que redueix la contaminació atmosfèrica i depura la qualitat de l'aire, i, per tant, millora la salut i la qualitat de vida dels ciutadans. Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi encarregat per l'AMB que analitza els indicadors socioambientals dels parcs metropolitans a partir de les dades de l'any 2020. També es destaca que la presència d'un parc metropolità fa baixar 1,3 ºC la temperatura i ajuda a reduir l'illa de calor i que la biodiversitat ha augmentat significativament en dos anys, amb gairebé 200 espècies d'ocells observades.

Article

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics de l’Avinguda Burgos de Mollet del Vallès ha passat de 406 recàrregues el 2020 a 1.075 l’any passat. El nombre d’usuaris també s’ha incrementat passant de 79 al 179 durant el mateix període. El punt de recàrrega de l’Av. Jaume I també mostra un augment significatiu.

Butlletí