La Xarxa obté el segell CleanCO2 i és neutra en emissions l'any 2014

Tècnic de Medi Ambient i de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
23/11/2015

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

El càlcul de la petjada de carboni s'ha basat en la normativa ISO 14064-1:2012 i el GHG Protocol, i ha inclòs les emissions generades pels consums d'energia elèctrica, el consum de paper i els desplaçaments dels assistents a les Jornades i Activitats organitzades per la Xarxa al llarg de 2014.

La Xarxa ha compensat les 20,35 tCO2e generades per la seva activitat de 2014, adquirint 21 crèdits de carboni del projecte d'energies renovables Teobaldo, desenvolupat a Brasil i que compta amb un destacat compromís social.

Abans de l'execució del projecte, l'empresa de ceràmiques GE Teobaldo utilitzava fusta nativa del bioma de la Caatinga per alimentar els forns ceràmics, un tipus de biomassa no renovable i d'alt valor ecològic. Gràcies a l'execució del projecte, actualment s'utilitza biomassa renovable fusta procedent de finques que compten amb gestió forestal sostenible i activitats de reforestació. A banda de reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, el projecte reutilitza residus com restes ceràmiques i cendres. A nivell social, el projecte ofereix aliments bàsics als treballadors de la fàbrica, afavoreix la inserció de dones al mercat de treball, realitza donacions a diverses institucions de la regió, vetlla per la formació tècnica dels treballadors i ha invertit en la millora de les condicions de treball a la fàbrica.

Amb aquesta acció, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha aconseguit el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified, que garanteixen la compensació d'emissions efectuada. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat a la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.

 

Més informació:

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'Escola Cervantes està d'enhorabona ja que ha estat una de les deu escoles seleccionades per tal de transformar l'espai escolar en un refugi climàtic obert a la ciutadania. Les obres començaran entre el maig i el juny del 2020, i els caps de setmana, les instal.lacions de l'escola restaran obertes per al veïnat amb l'objectiu de poder gaudir d'un espai fresc i còmode al barri

Article

Coincidint amb el quart aniversari de la definició per part de les Nacions Unides de l’Agenda 2030, l'Ajuntament de Barcelona ha estat endegant una campanya de comunicació per sensibilitzar la ciutadania sobre els disset objectius de desenvolupament sostenible.​

Article
Amb més de 30 anys d’història és un de les primeres iniciatives d’educació ambiental de Catalunya

Les visites escolars als Espais Naturals del riu Llobregat es reprendran al llarg d’aquest mes d’octubre. Amb això arrenca també una nova edició del programa Apropa’t al Delta de l’Ajuntament del Prat, un dels primers a Catalunya d’educació ambiental, amb més de 30 anys d’història i pel qual han passat fins ara més de 200.000 alumnes d’arreu de Catalunya.

Butlletí