La Xarxa obté el segell CleanCO2 i és neutra en emissions l'any 2014

Tècnic de Medi Ambient i de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
23/11/2015

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

El càlcul de la petjada de carboni s'ha basat en la normativa ISO 14064-1:2012 i el GHG Protocol, i ha inclòs les emissions generades pels consums d'energia elèctrica, el consum de paper i els desplaçaments dels assistents a les Jornades i Activitats organitzades per la Xarxa al llarg de 2014.

La Xarxa ha compensat les 20,35 tCO2e generades per la seva activitat de 2014, adquirint 21 crèdits de carboni del projecte d'energies renovables Teobaldo, desenvolupat a Brasil i que compta amb un destacat compromís social.

Abans de l'execució del projecte, l'empresa de ceràmiques GE Teobaldo utilitzava fusta nativa del bioma de la Caatinga per alimentar els forns ceràmics, un tipus de biomassa no renovable i d'alt valor ecològic. Gràcies a l'execució del projecte, actualment s'utilitza biomassa renovable fusta procedent de finques que compten amb gestió forestal sostenible i activitats de reforestació. A banda de reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, el projecte reutilitza residus com restes ceràmiques i cendres. A nivell social, el projecte ofereix aliments bàsics als treballadors de la fàbrica, afavoreix la inserció de dones al mercat de treball, realitza donacions a diverses institucions de la regió, vetlla per la formació tècnica dels treballadors i ha invertit en la millora de les condicions de treball a la fàbrica.

Amb aquesta acció, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha aconseguit el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified, que garanteixen la compensació d'emissions efectuada. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat a la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.

 

Més informació:

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha aprovat el «Projecte de carril bici de convivència al centre urbà», una proposta fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i que dona continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d'Acció Municipal.

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Butlletí