La Xarxa obté el segell CleanCO2 i és neutra en emissions l'any 2014

Tècnic de Medi Ambient i de la Secretaria tècnica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
23/11/2015

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

Des de l'any 2010, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat calcula i compensa la petjada de carboni de la seva activitat. Acaba de calcular i compensar les emissions de 2014 a través de Clean CO2, la marca de Lavola per a la gestió del carboni.

El càlcul de la petjada de carboni s'ha basat en la normativa ISO 14064-1:2012 i el GHG Protocol, i ha inclòs les emissions generades pels consums d'energia elèctrica, el consum de paper i els desplaçaments dels assistents a les Jornades i Activitats organitzades per la Xarxa al llarg de 2014.

La Xarxa ha compensat les 20,35 tCO2e generades per la seva activitat de 2014, adquirint 21 crèdits de carboni del projecte d'energies renovables Teobaldo, desenvolupat a Brasil i que compta amb un destacat compromís social.

Abans de l'execució del projecte, l'empresa de ceràmiques GE Teobaldo utilitzava fusta nativa del bioma de la Caatinga per alimentar els forns ceràmics, un tipus de biomassa no renovable i d'alt valor ecològic. Gràcies a l'execució del projecte, actualment s'utilitza biomassa renovable fusta procedent de finques que compten amb gestió forestal sostenible i activitats de reforestació. A banda de reduir emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, el projecte reutilitza residus com restes ceràmiques i cendres. A nivell social, el projecte ofereix aliments bàsics als treballadors de la fàbrica, afavoreix la inserció de dones al mercat de treball, realitza donacions a diverses institucions de la regió, vetlla per la formació tècnica dels treballadors i ha invertit en la millora de les condicions de treball a la fàbrica.

Amb aquesta acció, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha aconseguit el Certificat i el Segell Clean CO2 Certified, que garanteixen la compensació d'emissions efectuada. La lectura del codi QR amb un telèfon mòbil o la introducció del número de registre del certificat a la pàgina web de Clean CO2 dirigeixen a aquesta APP divulgativa.

 

Més informació:

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El gat salvatge o gat fer (Felis silvestris), és l’únic felí autòcton de Catalunya, però un dels mes desoneguts per la seva semblança amb el gat domèstic. Des del 2013, el Projecte Gat Fer del grup de naturalistes d'Osona (GNO-ICHN), ha utilitzat el foto-trampeig per tal d'estudiar les seves poblacions, i així ampliar el coneixement d'aquesta espècie al nostre país. Aquest vídeo resumeix la tasca del Projecte Gat Fer, amb imatges inèdites, algunes d’elles al Parc Natural del Montseny, obtingudes per les càmeres de foto-trampeig.

 

Article

L’i.lab, el laboratori d’innovació urbana, sostenible i social de Barcelona, llança un nou repte, en col·laboració amb l’Agència de l’Energia i la Fundació BIT Habitat, per impulsar el desenvolupament de paviments generadors d’energia renovable. El projecte guanyador rebrà una subvenció de 30.000 euros per posar en marxa una prova pilot a la ciutat.

Article

Es tracta d’una proposta de recerca de 4 anys, liderada per la Universitat de Bolonya, que potenciarà el cultiu de productes de proximitat dins el terme municipal per garantir la sobirania alimentària i la qualitat dels aliments

Butlletí