La Xarxa es dota d'un Pla Estratègic pels propers 4 anys

Redacció
12/03/2012
El Pla Estratègic està centrat en el suport als municipis associats i l'impuls de l'economia verda i l'ocupació local.

Com a retorn de la 12a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Secretaria Tècnica vol fer arribar les darreres informacions.

Ja està publicada la versió aprovada del Pla Estratègic 2011 - 2015 de la Xarxa - en versió descarregable o en versió girafulls per llegir en pantalla -. El document inclou les aportacions de les taules de treball en l'Annex D.

També estan disponibles ja dels vídeos de l'Assemblea al canal Youtube de la Xarxa.

Igualment s'ha editat el Full d'ambientalització de l'Assemblea i indicar que com a projecte de compensació d'emissions de CO2 ha sortit escollit el de Conservació de l'Amazònia a Madre de Dios (Perú).

Per acabar la Secretaria vol recordar a tots els membres de la Xarxa que  com a deures ens vam instar a presentar la Declaració de Vic en els respectius plens municipals, abans del 10 de juny, per donar el màxim suport al compromís local envers Rio+20, i a notificar els acords a la presidència de la Xarxa.  

 

Relacionats

Article

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Article

Primer documental, d'una sèrie de vuit càpsules de cinc minuts de durada cadascuna que aprofundeixen en les particularitats d’aquesta espècie tan enigmàtica, Calotriton arnoldi, que només habita al Montseny i que està considerat l’amfibi més amenaçat de l’Europa occidental. S’hi reflecteixen, entre d’altres aspectes, el funcionament dels centres de cria, l’alliberament d’exemplars, la recerca, les actuacions per millorar l’hàbitat, la problemàtica de les malalties infecciones en amfibis o les accions d’educació ambiental.

Article

L’any 2018 es van consumir 158 bosses d’un sol ús de plastic no compostable per persona. L’evolució del consum per càpita d’aquest tipus de bossa ha sigut decreixent, però encara és lluny de l’objectiu de reducció per al 2020. Aquesta és una de les dades de l'Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018 presentada per l'Agència de Residus de Catalunya.

Butlletí