La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb més de 40 activitats gratuïtes

Redacció
24/05/2011 - 00:00
Caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, i rutes literàries, entre d'altres, conformen les més de quaranta activitats gratuïtes que la Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals organitzen aquest cap de setmana per celebrar el Dia Europeu dels Parcs.
De fet, el Dia Europeu dels Parcs es commemora avui, 24 de maig, per iniciativa de la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC) que aglutina 38 estats, per recordar la data de la primera declaració de parcs nacionals europeus a Suècia l'any 1909 i per difondre'n els valors entre la ciutadania.

Aquest any 2011, la Federació EUROPARC invita tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat, amb el lema Voluntari, la societat et necessita, per ressaltar el paper que aquests col·lectius tenen avui dia en les tasques de suport a la gestió ambiental i que, en el nostre cas, es concreten en el Cercle d'Amics dels Parcs Naturals, un col·lectiu creat el 1994 i que actualment arriba ja a prop de 2.700 socis, uns 300 dels quals són voluntaris. A més, les Nacions Unides han declarat 2011 l'Any Internacional dels Boscos.

Els objectius del Dia Europeu dels Parcs són, en definitiva, els mateixos que regeixen el tarannà de la Xarxa de Parcs Naturals: treballar per la protecció dels valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics del nostre entorn, fomentant l'ús públic responsable i l'equilibri territorial i ambiental dels nostres municipis. Per això la Xarxa organitza més de 40 activitats gratuïtes, algunes de les quals requereixen apuntar-s'hi prèviament.

AdjuntMida
Image icon dia_europeu_parcs.jpg82.15 KB

Relacionats

Article

El Prat acollirà al mes d’abril l’intercanvi juvenil del programa Erasmus+  Changing for the Climate,  en què durant vuit dies joves d’entre 17 i 30 anys de 5 països europeus compartiran coneixements i posaran en pràctica les estratègies que es duen a terme als seus llocs d’origen contra les causes del canvi climàtic.

Article

El Pacte per la Moda Circular aposta per una transformació del sector del tèxtil a Catalunya cap a l’economia circular. Es començarà a desplegar el primer trimestre de 2022, i l'impulsen diferents agents de la cadena de valor del tèxtil acompanyats per la Generalitat de Catalunya i les administracions locals.

Article

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Butlletí