La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb més de 40 activitats gratuïtes

Redacció
24/05/2011 - 00:00
Caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, i rutes literàries, entre d'altres, conformen les més de quaranta activitats gratuïtes que la Diputació de Barcelona i les entitats i els organismes que amb ella gestionen la Xarxa de Parcs Naturals organitzen aquest cap de setmana per celebrar el Dia Europeu dels Parcs.
De fet, el Dia Europeu dels Parcs es commemora avui, 24 de maig, per iniciativa de la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC) que aglutina 38 estats, per recordar la data de la primera declaració de parcs nacionals europeus a Suècia l'any 1909 i per difondre'n els valors entre la ciutadania.

Aquest any 2011, la Federació EUROPARC invita tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat, amb el lema Voluntari, la societat et necessita, per ressaltar el paper que aquests col·lectius tenen avui dia en les tasques de suport a la gestió ambiental i que, en el nostre cas, es concreten en el Cercle d'Amics dels Parcs Naturals, un col·lectiu creat el 1994 i que actualment arriba ja a prop de 2.700 socis, uns 300 dels quals són voluntaris. A més, les Nacions Unides han declarat 2011 l'Any Internacional dels Boscos.

Els objectius del Dia Europeu dels Parcs són, en definitiva, els mateixos que regeixen el tarannà de la Xarxa de Parcs Naturals: treballar per la protecció dels valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics del nostre entorn, fomentant l'ús públic responsable i l'equilibri territorial i ambiental dels nostres municipis. Per això la Xarxa organitza més de 40 activitats gratuïtes, algunes de les quals requereixen apuntar-s'hi prèviament.

AdjuntMida
Image icon dia_europeu_parcs.jpg82.15 KB

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el nou material. Amb la fabricació s’han emès 14 tones de CO₂ menys que en el cas d’un aglomerat tradicional. Aquest nou material té una resistència superior als paviments normals i presenta un comportament millor davant del pas dels autobusos. Per fer-lo s’han utilitzat 3.717 quilograms de plàstics que no es podien reciclar, l’equivalent a 2.478 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstics.​

Article

La taxa de recollida d’escombraries s’actualitza per donar compliment a la llei de residus.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí