La T-Verda permet desballestar 10.613 cotxes i 1.735 molt contaminants, a canvi de tres anys de transport públic gratuït

10/09/2021 - 09:00

Fins ara, aquest títol, creat per l’AMB l’any 2017 per fomentar una mobilitat més sostenible, ha permès desballestar 10.613 cotxes i 1.735 motos sense distintiu ambiental de la DGT, els més contaminants, a canvi de tres anys de transport públic gratuït. L’objectiu d’aquesta targeta és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania cap a una mobilitat més neta per disminuir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire.

Actualment, la targeta T-verda metropolitana ja s’ha lliurat a més de 12.000 ciutadans i ciutadanes. Des que es va crear, la iniciativa ha permès desballestar 10.613 cotxes i 1.735 motos als quals no corresponia cap distintiu ambiental de la Dirección General de Tráfico (DGT) i ha suposat un canvi cap a mitjans sostenibles.

Les persones posseïdores d’aquest títol, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el 2017, poden viatjar de manera il·limitada i gratuïta durant tres anys en transport públic per totes les zones de la xarxa del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Sobre els períodes amb més sol·licituds, cal destacar el comprès entre finals del 2019 i principis del 2020, és a dir, els mesos anteriors i posteriors a l’entrada en vigor de la zona de baixes emissions (ZBE), que restringeix la circulació dels vehicles més contaminants de dilluns a divendres, laborables, de 7.00 a 20.00 hores.

Només el mes de gener del 2020, ja es van tramitar prop d’un miler de sol·licituds. L’altre pic va ser el mes de novembre del 2020, quan es van arribar a rebre 729 sol·licituds, 595 de les quals es van aprovar.

Els cinc municipis metropolitans on s’han fet més sol·licituds d’aquest títol són: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat.

Com funciona la T-verda?

La T-verda premia la ciutadania dels 36 municipis metropolitans que canvia definitivament els seus vehicles privats més contaminants pel transport públic, és a dir, que els desballesta sense adquirir-ne un de nou.

Dona dret a utilitzar, sense limitacions d’horari, totes les zones de la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat de l’ATM (tots els serveis de transport públic integrats dins de les sis corones tarifàries de l’ATM).

A més, gràcies a un acord de la Generalitat a través de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), també poden sol·licitar el títol les persones habitants de les sis zones tarifàries de l’ATM que no pertanyin a cap dels 36 municipis metropolitans.

Pots sol·licitar la T-verda aquí.

Més informació al web de l’AMB.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

El tribunal va anul·lar l'ordenança municipal que regula la ZBE per "falta d'informes determinants i per ser excessiu en l'àmbit geogràfic d'aplicació i en el tipus de vehicles exclosos".

Notícia

Salvador Rueda assegura que s'estalviarien 1.700 milions d'euros anuals en despesa sanitària i critica que el model municipal no són superilles, sinó eixos verds.

Article

La proposta del 30DEB és: Pedala cada dia del mes l’abril i comparteix-ho a les xarxes socials animant a les teves amistats i seguidors a pujar a la bici.

Butlletí