La Seu, NATURALMENT, plànol ecoturístic que recull la natura més urbana de la ciutat

Font: Ajuntament de la Seu d'Urgell

27/06/2020 - 18:24

Recull tota la biodiversitat que es pot observar passejant pels carrers de la ciutat, editat en 4 idiomes (català-anglès i castellà-francès).

Aquest 17 de juny s’ha presentat un nou recurs turístic sobre la natura que ofereix la capital alturgellenca: La Seu, NATURALMENT. Es tracta d’un mapa ecoturístic que recull tota la biodiversitat de la Seu d’Urgell que es pot observar passejant pels carrers de la ciutat.

Així ho han explicat durant la presentació d’aquesta nova eina turística i educativa dedicada a la natura urbana, la regidora de Patrimoni Natural, Núria Tomàs, i la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font.

“Amb aquest plànol es vol promoure la biodiversitat que té la Seu d’Urgell (flora, fauna, geologia i cel nocturn) amb l’objectiu d’atraure turistes que vulguin gaudir de la natura sense aglomeracions, trobant una alta varietat d’ecosistemes sense sortir de la trama urbana”, ha explicat Tomàs. La regidora de Patrimoni Natural ha afegit que aquest plànol serà una eina educativa més, tant per a escoles com per a casals de lleure.

Per la seva part, Mireia Font ha abundat respecte aquest nou plànol ecoturístic que “es tracta d’un nou producte que disposa Turisme Seu per arribar a un altre públic i que afegeix encara més valor a la Seu d’Urgell com a destinació saludable i de natura, dues característiques molt importants en els moments que estem vivint”. Font ha remarcat també que aquest mapa dedicat a la natura urbana de la ciutat se suma i es complementa amb l’exposició permanent sobre el patrimoni natural de l’Alt Urgell que des de ja fa uns anys es pot visitar a la cinquena planta de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.

La Seu, NATURALMENT

La Seu, NATURALMENT és un plànol-guia que inclou els 20 punts d’interès ecoturístic i que s’ha editat en 4 idiomes (català-anglès i castellà-francès).

Els turistes que visitin la Seu d’Urgell podran conèixer aquests 20 elements naturals tot passejant pels carrers de la nostra ciutat. Aquests punts queden recollits en aquest mapa que indica la seva ubicació i explica quin tipus d’element natural és i les seves característiques.

En aquest plànol hi trobarem:

1.Alzina de ca la Maria Molines: element d’interès de flora i arbre singular.

2.Papallones del parc de les Olors: element d’interès de natura.

3.Sequoia del cementiri: element d’interès de flora i arbre singular.

4.Cel fosc: observació del cel.

5.Geologia i ocells de la catedral: element d’interès geològic.

6.Parc del Segre: element d’interès faunístic i de flora.

7.Fauna del Segre: element d’interès de fauna.

8.Plàtans del Passeig: element d’interès de flora i arbres singulars.

9.Lledoner del camí del Segre: element d’interès de flora i arbre singular.

10. Parcs del Valira i del Toll del Bressol: element d’interès de flora i arbre singular.

11. Til·lers del passeig Pasqual Ingla: element d’interès de flora.

12. Geomorfologia, paisatge i rapinyaires des de la Torre Solsona: element d’interès geològic i elements d’interès faunístics.

13. Pi de cal Mallol: element d’interès de flora i arbre singular.

14. Lledoner del Camí Ral de la Seu a Arfa: element d’interès de flora i arbre singular.

15. Cedre del Parc del Cadí: element d’interès de flora i arbre singular.

16. Teixos de Sant Domènec: element d’interès de flora i arbre singular.

17. Saüc del carrer Perafita: element d’interès de flora i arbre singular.

18. Glops del Parc dels Enamorats: element d’interès de flora i arbres singulars.

19. Cedre de cal Cerdà: element d’interès de flora i arbre singular.

20. Exposició de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat: exposició permanent sobre el patrimoni natural de la comarca que mostra amb imatges els principals elements naturals de la comarca, dels espais protegits i de les activitats de lleure i descoberta que s’hi poden fer.

Codis QR

A més, aquest recurs ecoturístic ofereix dos codis QR que enllacen, un al web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i l’altre, al web de Turisme Seu, on es poden trobar les fitxes de cadascun dels 20 punts d’interès ecoturístic que amplien informació. També des dels dos webs es pot descarregar aquest plànol.

Per últim, aquest mapa ecoturístic explica la importància que la Seu d’Urgell disposi d’espais verds que siguin cada més sostenibles, així com la gestió actual i futura del verd urbà.


 

Categories: 

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article
Gaig blau, Coracias garrulus, inclòs a l’Atles dels ocells nidificants d’Europa. Imatge: Xavier Riera.

Gaig blau, Coracias garrulus, inclòs a l’Atles dels ocells nidificants d’Europa. Imatge: Xavier Riera.

Es publica un nou Atles dels ocells nidificants d’Europa (EBBA2), iniciativa de l’European Bird Census Council i amb informació actualitzada sobre la seva distribució i abundància, amb alts estàndards científics i un enfocament de ciència ciutadana.

Butlletí