La revolució verda de Lleida arriba també als Aiguamolls de Rufea

Font: Paeria de Lleida

16/12/2018 - 17:22

La revolució verda que la Paeria està portant a terme a Lleida ha arribat als Aiguamolls de Rufea. Les millores realitzades als Aiguamolls de Rufea s’han inaugurat amb una plantada d’arbres popular i un anellament d’ocells, on han participat més d’un centenar de persones i famílies de la ciutat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat que els Aiguamolls de Rufea són a l’agenda política i institucional i això suposarà anar fent millores constant en aquest espai amb l’objectiu de recuperar-lo com un espai amb valors verds.

Larrosa ha explicat que “la revolució verda és un projecte clar, contundent i de futur que té per objectiu recuperar espais per al gaudi ciutadà, especialment al voltant del riu, i portar els valors de la sostenibilitat a tota la ciutadania”.

La primera fase de les obres de millora dels Aiguamolls de Rufea, que ja s’han executat, han estat encaminades a la conservació de la zona i l’ús públic de l’espai, com el control dels accessos, el reforç del talús entre els aiguamolls i el camí del riu i la prohibició de l’accés de vehicles a la zona.

També s’han dut a terme actuacions encaminades a la millora dels hàbitats com la creació d’una zona de reg en el prat central, la retirada d’espècies invasores, la creació d’una zona de talussos per nidificació d’ocells i la plantada d’una cinquantena d’arbres.

Finalment també s’ha arranjat el camí circular als Aiguamolls i s’ha creat un nou camí d’accés a l’observatori de la bassa gran, amb la col·locació de graons per arribar a l’observatori. S’ha construït un nou moll per a la bassa petita i un observatori a la bassa gran.

El paer en cap ha destacat que en aquesta primera fase s’han invertit prop de 60.000 euros i l’any vinent s’afrontarà la segona fase de les obres, que compta amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.

Segons el consistori,l’Ajuntament de Lleida treballa intensament per fer de Lleida una ciutat amb més qualitat de vida i confort per a tots els lleidatans i lleidatanes mitjançant una àmplia sèrie d’iniciatives encaminades a augmentar l’arbratge a la ciutat, per exemple a través de boscos urbans, però també amb la incorporació de autobusos híbrids a la flota del transport públic, punts de recàrrega elèctrica de vehicles, avenços en la recollida de residus i la implantació del porta a porta, etcètera.



 

Relacionats

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Butlletí