La revolució verda de Lleida arriba també als Aiguamolls de Rufea

Font: Paeria de Lleida

16/12/2018 - 17:22

La revolució verda que la Paeria està portant a terme a Lleida ha arribat als Aiguamolls de Rufea. Les millores realitzades als Aiguamolls de Rufea s’han inaugurat amb una plantada d’arbres popular i un anellament d’ocells, on han participat més d’un centenar de persones i famílies de la ciutat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat que els Aiguamolls de Rufea són a l’agenda política i institucional i això suposarà anar fent millores constant en aquest espai amb l’objectiu de recuperar-lo com un espai amb valors verds.

Larrosa ha explicat que “la revolució verda és un projecte clar, contundent i de futur que té per objectiu recuperar espais per al gaudi ciutadà, especialment al voltant del riu, i portar els valors de la sostenibilitat a tota la ciutadania”.

La primera fase de les obres de millora dels Aiguamolls de Rufea, que ja s’han executat, han estat encaminades a la conservació de la zona i l’ús públic de l’espai, com el control dels accessos, el reforç del talús entre els aiguamolls i el camí del riu i la prohibició de l’accés de vehicles a la zona.

També s’han dut a terme actuacions encaminades a la millora dels hàbitats com la creació d’una zona de reg en el prat central, la retirada d’espècies invasores, la creació d’una zona de talussos per nidificació d’ocells i la plantada d’una cinquantena d’arbres.

Finalment també s’ha arranjat el camí circular als Aiguamolls i s’ha creat un nou camí d’accés a l’observatori de la bassa gran, amb la col·locació de graons per arribar a l’observatori. S’ha construït un nou moll per a la bassa petita i un observatori a la bassa gran.

El paer en cap ha destacat que en aquesta primera fase s’han invertit prop de 60.000 euros i l’any vinent s’afrontarà la segona fase de les obres, que compta amb el finançament del programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.

Segons el consistori,l’Ajuntament de Lleida treballa intensament per fer de Lleida una ciutat amb més qualitat de vida i confort per a tots els lleidatans i lleidatanes mitjançant una àmplia sèrie d’iniciatives encaminades a augmentar l’arbratge a la ciutat, per exemple a través de boscos urbans, però també amb la incorporació de autobusos híbrids a la flota del transport públic, punts de recàrrega elèctrica de vehicles, avenços en la recollida de residus i la implantació del porta a porta, etcètera. 

Relacionats

Article

Una desena d’aficionats a l’ornitologia col·laboren en la iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, que permet observar al voltant de 180 exemplars. Aquesta activitat forma part del Cens Internacional d’ocells aquàtics que es realitza cada any a nombroses zones humides, costes i rius per conèixer l’evolució dels fluxos migratoris d’aus a Europa.

Article

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat els dos miradors de la ciutat ubicats al Secà de Sant Pere que l’Ajuntament de Lleida adequarà amb una actuació “paisatgística i ambiental”. S’hi plantaran 43 unitats d’arbrat de diferents espècies i el barri guanyarà una nova façana verda, ja que els talussos dels miradors també tindran vegetació.

Article

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat l’inici d’obres del quart parc urbà de Lleida, d’uns 10.000 m2 i amb la plantació de 237 arbres, que serà un gran mirador de la ciutat. L’actuació mostra la vocació de la Paeria de seguir guanyant en arbrat, en polítiques mediambientals i en la millora de qualitat de vida de la ciutadania El projecte dona continuïtat a la iniciativa que els veïns i les veïnes del barri van tenir en el seu moment amb la plantació d'arbres en aquest espai.

Butlletí