La regidoria de Medi Ambient de Reus crea un joc per conscienciar sobre el canvi climàtic

Font: Ajuntament de Reus

18/11/2020 - 10:30

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha volgut donar visibilitat al Dia Internacional d'Acció pel Clima amb una acció a peu de carrer i a les xarxes socials per conscienciar la població de la necessitat d'involucrar-se amb la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, durant els dies previs a aquesta jornada de reivindicació, s'ha sortit al carrer per proposar a la ciutadania participar en un joc de preguntes per conèixer el seu grau de coneixement i d'implicació amb la sostenibilitat, el clima i el medi ambient.

Com a resultat d'aquesta acció s'han enregistrat uns vídeos que es podran veure a les xarxes socials municipals a partir del dia 24 d'octubre. També a través de les xarxes, s'anima a la ciutadania a jugar i testejar els seus coneixements en la matèria a través del díptic anomenat "Tu fas el canvi" i a iniciar accions proactives en la conservació de l'entorn.

Dia Mundial d'Acció pel Clima

El Dia Mundial d'Acció pel Clima se celebra el 24 d'octubre i pretén recordar i fomentar la lluita contra el canvi climàtic, l'augment de gasos d'efecte hivernacle que representa una alteració de la composició de l'atmosfera a escala mundial i que, segons la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), és atribuïble a l'activitat humana, sigui directa com indirectament.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, explica que la voluntat de la campanya és "donar visibilitat i emprendre accions que contribueixin a la conscienciació de la societat, ja que aconseguir contrarestar els efectes del canvi climàtic és responsabilitat de tots els ciutadans".

Cimera Catalana per l'Acció Climàtica

El consistori reusenc s'ha adherit aquest mes d'octubre als compromisos acordats a la 1a Cimera Catalana per l'Acció Climàtica amb l'objectiu què, en la mesura de les seves capacitats, empreses, entitats socioeconòmiques i professionals, administracions públiques i altres actors adoptin un seguit de compromisos amb l'objectiu que Catalunya assoleixi la neutralitat de carboni el 2050.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Reus i la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, es treballa amb el compromís d'aprofundir en el coneixement de l'impacte climàtic de la mateixa activitat; divulgar i fomentar el compromís climàtic; impulsar la transició energètica; adoptar progressivament els principis de l'economia circular i reduir l'impacte climàtic de la mobilitat generada.

Manifest de l'Emergència climàtica

Reus es va adherir al Manifest de l'Emergència climàtica el setembre de l'any passat. Segons el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible, que es renovarà pròximament, els 3 sectors predominants (transport, serveis i domèstic) sumen més del 90% de les emissions, essent les emissions públiques el 2,2% de les emissions totals. La producció més gran de CO₂ i despesa energètica és la corresponent a la il·luminació pública, seguida de l'emissió de contaminants associats al transport (autobusos, vehicles de recollida de residus i neteja i vehicles municipals).

És per això que a més de potenciar el consum d'energia renovable, des del consistori s'han realitzat inversions encaminades al canvi de lluminàries de la il·luminació pública i de les dependències municipals per tipus LED i renovació de la flota de transports cap a tecnologia elèctrica, de gas o més eficient i menys contaminant.

Per tal de reduir les emissions totals, des del consistori també s'emplaça al comerç, a la indústria i a la ciutadania per tal que realitzin accions encaminades a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i es recorda que moltes de les actuacions que es poden realitzar són gratuïtes, ja que depenen directament dels nostres hàbits i que algunes que requereixen un esforç econòmic, a la llarga, també representen un estalvi econòmic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte continua el compromís municipal per promoure la cohesió social i la implicació dels joves amb la transició energètica del projecte EYES Erasmus + dels anys 2019 i 2020, i va més enllà incloent els col·lectius amb risc d’excusió digital.

Article

El Sant Cugat 2030 amb desplaçaments sostenibles i saludables, agricultura ecològica i de proximitat i xarxa d’espais verds urbans i espais naturals està més a prop. L’Ajuntament portarà a aprovació al ple de març el Pla d’Acció d’Emergència Climàtica, el full de ruta de les polítiques municipals en emergència climàtica que es desenvoluparan a la ciutat fins al 2024. Es tracta d’un paquet de 63 accions que aplanaran el camí cap aquest Sant Cugat del futur amb un 55% menys de CO2 el 2030.

 
Article

La vicealcaldesa de Reus i presidenta de la Comissió Especial de Mobilitat Sostenible, Noemí Llauradó; i la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han presentat aquest dimecres, 17 de febrer en roda de premsa la planificació del Govern de Reus de desplegament del Pla Específic de la Bicicleta pels propers anys. L’Ajuntament té previst invertir més d’1 milió d’euros en la construcció d’uns 30km de carril bici en el que queda del mandat, fins el 2023.

Butlletí