La reflexió sobre el vehicle elèctric engega Ecotendències Cosmocaixa

Redacció
30/09/2011

La reflexió al voltant del vehicle elèctric inaugurarà Ecotendències CosmoCaixa, un nou espai presencial i virtual de divulgació, reflexió i debat sobre reptes ambientals actuals i futurs, impulsat per l'Obra Social "la Caixa".

Així doncs, el proper 5 d'octubre a CosmoCaixa, Barcelona, la sessió (.tecno) "La revolució del cotxe elèctric", reunirà Robert Stüssi, expert en mobilitat urbana, ex-president de l'European Association for Battery, Hybrid and Fuel Cell Electric Road Vehicles (AVERE) i de la World Electric Vehicle Association (WEVA); Francisco José Carranza, gerent de relacions institucionals de Nissan Europa i Alberto Carbajo, director general d'Operació de Xarxa Elèctrica d'Espanya per reflexionar sobre el futur de la mobilitat i si el vehicle elèctric suposa una alternativa real a la mobilitat a partir de combustibles fòssils, en gran part responsable de l'escalfament global.

Aquesta sessió és la primera de tres que durant el curs 2011/2012 abordaran la mobilitat sostenible. La sessió permet per tant aproximar-se de la mà d'algunes de les persones més influents en el sector a un debat molt viu, de gran transcendència a les nostres ciutats. La segona sessió (.idea), està prevista pel proper 25 d'octubre i està dedicada a la presentació de projectes innovadors per mostrar solucions de mercat, aplicacions imaginatives i pràctiques. En aquesta segona sessió s'exposaran els millors projectes de recerca, promoció i impuls del cotxe elèctric que han presentat a la convocatòria .idea emprenedors, entitats o empreses.

Com funcionarà Ecotendències?
Cada curs (octubre-juny) es plantejarà un nou cicle sobre un tema específic, que es desenvoluparà al llarg de 3 ecotendències. Al primer cicle, al llarg del curs 2011/2012 es tractarà la "mobilitat sostenible". Aquest cicle incorpora les 3 ecotendències següents: "la revolució del cotxe elèctric", "moure's volant", i "moure informació".

Cadascuna d'aquestes ecotendències es desenvoluparà en tres sessions amb formats i públic diferents, que tindran lloc aproximadament un cop al mes. Són les següents:

  • A .tecno, experts de prestigi internacional aproparan els assistents al futur d'una forma clara i dinàmica.
  • A .idea, es donaran a conèixer projectes innovadors, que mostren solucions de mercat, aplicacions imaginatives i pràctiques.
  • A .tu, el públic podrà plantejar dubtes i inquietuds sobre l'àmbit més quotidià i les seves implicacions socials. A la sessió presencial els experts convidats respondran el públic.
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Una eina educativa per fomentar l’aprofitament alimentari

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2020, la Fundació Espigoladors, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa el Challenge #elmenjarnoesllença, que busca fomentar la participació d’infants i joves en la lluita per l’aprofitament alimentari. 

Article

Peatge Urbà a Barcelona? Formació per a moviments socials. Aquesta xerrada/formació va ser realitzada el 17 de novembre en el marc de la campanya #RecuperemLaCiutat

Article

"Fes-ho tu mateix" és una websèrie per aprendre a reduir els residus, de nou maneres diferents. Durant l'estrena en directe per Youtube comptarà amb XAT EN DIRECTE amb els i les protagonistes dels vídeos, per respondre les vostres preguntes!

Butlletí