La Paeria impulsa una campanya per promoure el compostatge domèstic

Font: Paeria de Lleida

16/11/2020 - 08:45

La Regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Lleida impulsa la campanya “Com fer compostatge domèstic a Lleida. Pas a Pas”, amb l’objectiu de promoure el reciclatge dels residus orgànics.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte ha destacat que el 2019 es van generar a Lleida 19.000 tones de residus orgànics, que equivalen a uns 140 Kg per habitant i any: “A partir del compostatge domèstic es pot transformar un residu en un recurs i ho podem fer sense moure’ns de casa. Contribuïm així a reduir la qualitat de deixalles que acaben a l’abocador i s’estalvia energia en el transport de les escombraries”.

Les persones que participin en la campanya tindran la possibilitat de rebre un compostador (300 litres) i un airejador en cessió d’ús, assessorament tècnic per a una bona pràctica de compostatge i formació tècnica d'iniciació i d’aprofundiment.

L’acció es coordina des de l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya.

Les interessades i interessats poden tramitar la sol·licitud a través del web paeria.cat, en l'apartat de tràmits on line. Els compostadors s’atorgaran per ordre d’arribada i es donarà prioritat als residents de l'Horta de Lleida fins el 31 d’octubre de 2020.

El 5 de novembre tindrà lloc el Curs d'iniciació al compostatge adreçat a les persones inscrites a la campanya. El tràmit d’inscripció s’obrirà en els pròxims dies.

Per a més informació, es pot contactar amb infosostenible@paeria.es o al telèfon 973 700 455.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El millor residu és aquell que no es genera. Per aquest motiu, les directives europees i la seva transposició a la normativa estatal i catalana situen la prevenció com a la primera prioritat de la gestió dels residus, entenent-la com tota aquella acció que tingui per objectiu evitar la generació quantitativa de residus o bé disminuir la seva perillositat. En aquest sentit, i en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc el novembre de 2021, l’Ajuntament de Lleida ha programat tota una sèrie d’activitats per fomentar la sensibilitat ambiental de la ciutadania per evitar generar residus orgànics i no malbaratar aliments als domicilis de Lleida.

Article

El Mercat Municipal "La Plaça" de Sant Feliu de Llobregat s'ha sumat a la campanya "Mercats sostenibles. Adeu als plàstics d'un sol ús!"  juntament amb mercats de Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, Granollers, Vilafranca, Igualada i Vilanova i la Geltrú. La campanya promoguda per la Diputació de Bacelona té com a objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la problemàtica dels plàstics i promoure un canvi d'actitud i hàbits per reduir-ne el consum.

Article

El model de contenidors tancats consolida els bons resultats a Sallent i El Pont de Vilomara.

Butlletí