"La Natura Ets Tu"

Font: XCN

15/03/2021 - 10:43

 

Des de la XCN s'ha iniciat una campanya comunicativa per mostrar el recolzament de la ciutadania cap a polítiques que defensin i situïn la natura en el centre. La campanya, sota l’eslògan de ‘La Natura Ets Tu’, ha engegat amb la publicació d’un vídeo en que persones conegudes i actors rellevants del món ambientalista exposen la importància de conservar el medi natural. Periodistes, científiques, influencers, personal sanitari i altres s’han sumat a aquesta campanya, que pretén mostrar el consens social que existeix al voltant dels temes ambientals i acostar a la societat els reptes als que ens enfrontem i les accions necessàries per fer-los front.

La campanya engega en un moment clau de negociacions polítiques per formar govern. Des de la XCN, com a aglutinadora de més de 160 entitats ambientals, administracions locals i centres de recerca, hem reiterat la importància de que els temes ambientals siguin una prioritat en aquestes negociacions. Com ja vam exposar al comunicat que vam publicar juntament amb COAMB i conservació.cat, considerem essencial la creació durant la propera legislatura d’un Departament transversal que assumeixi totes les competències de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat: només així es podran executar aquelles mesures urgents per revertir la pèrdua de biodiversitat i garantir un futur sostenible. És per això que demanem un govern valent que situï en el centre de les seves polítiques la natura, la sostenibilitat, i la societat.

Animem a que entitats i persones compromeses amb la natura facin un petit vídeo o tuit explicant, des del seu punt de vista i el seu àmbit d’actuació, per què és necessari que Catalunya aposti per una transició ecològica i social, i que el publiquin a xarxes sota el hashtag #CATecosocial i #laNaturaetsTU. Sumant forces podrem mostrar el compromís i la conscienciació que la ciutadania ha adquirit amb la natura, reivindicant la importància de que Catalunya disposi de polítiques ambientals eficients i adequades.


 

Relacionats

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Reportatge

El model alimentari actual és responsable del 21-37% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Però aquest sistema dominat per les grans indústries i per un sistema alimentari globalitzat, ens genera també –i de ben segur que ens generarà- conflictes socioambientals arreu del territori. Quins son aquests focs? En aquest reportatge n’analitzem alguns.

Butlletí