La metròpolis de Barcelona rep el guardó de la Ciutat Europea del Bosc 2022

Font: AMB

18/10/2022 - 12:28

El premi Ciutat Europea del Bosc 2022 és un reconeixement del European Forest Institute (EFI) a l'AMB per la bona gestió i conservació dels espais naturals, que ocupen més del 50 % del territori metropolità. El passat 6 d'octubre el vicepresident de Polítiques Forestals de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Isidre Sierra, i la segona tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, van recollir el premi de la Ciutat Europea del Bosc 2022, concedit a la metròpolis de Barcelona. Ho han fet en el marc del seminari científic Biocities al Museu del Disseny, que ha acollit més d'un centenar de professionals de la gestió forestal per repensar l'entorn de la construcció i crear ciutats saludables, sostenibles i resilients.

El premi Ciutat Europea del Bosc 2022  és una iniciativa impulsada per l'EFI amb el suport de l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i diferents centres de recerca: l'IAAC, el CTFC, el CREAF i el Parc de Belloch.

Al llarg d'aquest 2022 s'han organitzat diferents actes i conferències científiques relacionats amb la gestió forestal, en què han participat més de 300 científics i tècnics d'arreu d'Europa i del món.

AMB: des de la planificació fins a la conservació de la infraestructura verda

L'AMB té un seguit de competències relacionades amb la infraestructura verda, que comprenen des del disseny i la creació d'espais verds i naturals fins al manteniment, la protecció i la conservació d'aquests espais, així com la gestió integral de les platges, la gestió i el manteniment de la xarxa de parcs metropolitans (XPM) o la recuperació socioambiental de les conques dels rius Llobregat i Besòs. A més, l'AMB forma part del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i ha portat a terme la redacció del PEPNat, un nou planejament urbanístic i ambiental que té com a objectiu potenciar la protecció natural de Collserola.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Article

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat el nou material. Amb la fabricació s’han emès 14 tones de CO₂ menys que en el cas d’un aglomerat tradicional. Aquest nou material té una resistència superior als paviments normals i presenta un comportament millor davant del pas dels autobusos. Per fer-lo s’han utilitzat 3.717 quilograms de plàstics que no es podien reciclar, l’equivalent a 2.478 bosses domèstiques d’escombraries plenes de plàstics.​

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí