La Girocleta ja té 3.420 persones usuàries

Font: Ajuntament de Girona

06/06/2019 - 18:02

La Girocleta, el servei municipal de lloguer de bicicletes de l’Ajuntament de Girona, ha assolit un nou rècord de persones usuàries. Actualment estan abonades al servei de forma activa 3.420 persones, que fan una mitjana de 2.200 usos diaris d’aquest transport.

A més, de gener a maig del 2019 s’ha registrat un increment del 20% d’usos respecte el mateix període de l’any anterior, ja que s’ha passat de 192.693 usos els primers cinc mesos del 2018 als 231.502 usos actuals. Aquest mes de maig, a més, s’han viscut els dos dies amb més lloguers del que portem d’any: 2.303 usos el 22 de maig i 2.280 el 16 de maig.

Actualment hi ha 21 estacions de Girocleta a la ciutat, amb 225 bicicletes operatives. Fa quinze dies es va posar en funcionament la nova estació del Pont Major, que compta amb 26 aparcaments de bicicletes i està ubicada a la cruïlla de l’avinguda de Sant Joan Bosco amb el carrer de Tenerife. Es tracta de la primera estació que s’instal•la en aquest barri de la ciutat i donarà servei als veïns i veïnes de la zona.

El tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha remarcat el “creixement continu i sostingut” que ha experimentat la Girocleta en els darrers anys. “Des de l’equip de govern hem fet una aposta per la mobilitat sostenible i en bicicleta des del primer dia i les xifres que mostrem avui són el resultat d’aquest compromís. A més, l’estrena de la nova estació del Pont Major rubrica la voluntat de connectar tots els barris de la ciutat amb vies pedalables”, ha indicat Alcalà.
 


 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

La flota municipal de cotxes elèctrics compartits suma 4 nous vehicles, un d'ells, una furgoneta. El servei de transport públic compartit ha suposat l'estalvi de 9 tones d’emissions de CO2 en els gairebé 4.000 desplaçaments que s’han realitzat durant els primers 10 mesos de funcionament.​

Article

Participants de l'Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya expliquen la seva experiència en les sis sessions.

Butlletí