La Generalitat contempla bonificacions del 50% en les taxes per als establiments adherits al Programa d'acords voluntaris per a la reducció d'emissions de GEH

Font: Generalitat de Catalunya

21/05/2020 - 12:10

El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que tenen instal·lacions i/o operacions a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH.

La llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya 2020, Llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, preveu en els art. 50, 51 i 54, la modificació de les taxes 

  • pels serveis d'autorització ambiental d'activitats
  • per la tramitació de les sol·licituds d'autoritzacions d'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle
  • pel servei d’inspecció ambiental dels establiments inclosos en el Pla d’inspecció ambiental de Catalunya

les quals preveuen bonificacions de fins al 75% en la quota, pel fet de disposar del certificat de registre al sistema de gestió i auditoria mediambiental de la Unió Europea (EMAS) i del 50%, pels establiments adherits al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la Generalitat. Aquestes bonificacions no tenen caràcter acumulatiu.

Així mateix, l'art.144 també preveu la modificació de la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic, per tal d'introduïr esmenes d'errors.

Categories: 

Relacionats

Article

El 7 de maig del 2020 s'han complert 40 anys de la creació dels serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Article

En un comunicat, el col·lectiu ecologista afirma que l'excepcional situació a causa del coronavirus ha deixat 'més palesa que mai la petjada que els humans estem deixant al nostre planeta'. Per això, els joves de Fridays For Future proposen un 'replantejament general del nostre model de vida, de la nostra manera de funcionar, del nostre dia a dia'. La formació proposa una manifestació setmanal de llums i ombres per mantenir viva la lluita.

Article

Estudi per identificar espais potencialment viables com a refugis

Butlletí