La Generalitat contempla bonificacions del 50% en les taxes per als establiments adherits al Programa d'acords voluntaris per a la reducció d'emissions de GEH

Font: Generalitat de Catalunya

21/05/2020 - 12:10

El Programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) ofereix eines, suport i reconeixement a aquelles organitzacions que tenen instal·lacions i/o operacions a Catalunya i que de manera voluntària volen establir un compromís per a reduir les seves emissions de GEH.

La llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya 2020, Llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, preveu en els art. 50, 51 i 54, la modificació de les taxes 

  • pels serveis d'autorització ambiental d'activitats
  • per la tramitació de les sol·licituds d'autoritzacions d'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle
  • pel servei d’inspecció ambiental dels establiments inclosos en el Pla d’inspecció ambiental de Catalunya

les quals preveuen bonificacions de fins al 75% en la quota, pel fet de disposar del certificat de registre al sistema de gestió i auditoria mediambiental de la Unió Europea (EMAS) i del 50%, pels establiments adherits al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de la Generalitat. Aquestes bonificacions no tenen caràcter acumulatiu.

Així mateix, l'art.144 també preveu la modificació de la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic, per tal d'introduïr esmenes d'errors.

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí