La Fundació Trinijove posa en marxa una nau de reciclatge

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

26/03/2019 - 11:04

Una representació municipal ha assistit aquest 7 de març a la inauguració de la nova nau de reciclatge que la Fundació Trinijove ha posat en marxa al polígon industrial Coll de Montcada, al barri de Terra Nostra. Aquesta nau s’inclou dins el projecte Renueva, un programa de formació i inserció laboral en empreses del sector del reciclatge i de la gestió dels residus que ha estat possible gràcies a un conveni entre Trinijove, Aigües Danone i Ecoembres. Aquesta planta incorporarà una desena de persones del municipi que estan a l’atur i en situació de risc d’exclusió social.

La delegació municipal ha estat encapçalada per l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, que ha anat acompanyada de regidors i tècnics dels àmbits de Serveis Socials, Promoció Econòmica, Territori i Medi Ambient. En la seva intervenció, l’alcaldessa ha afirmat que "estem molt contents que aquesta instal·lació s’hagi instal·lat a Montcada i Reixac perquè permeten donar solucions a persones del municipi que es troben en situació de vulnerabilitat". Durant l’acte, els assistents han fet una visita a les instal·lacions i han comprovat com els operaris realitzen el procés de selecció i triatge dels envasos de plàstics.

El desembre de 2017 l'Ajuntament i la Fundació Trinijove van signar un conveni de col·laboració per a la promoció i la inserció laboral al municipi. Una trentena de persones, que han estat usuàries del Departament de Promoció Econòmica i de Serveis Socials, han realitzat els cursos de formació en gestió de residus a les instal·lacions del Centre Cívic de les Antigues Escoles de Mas Rampinyo.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicata aquest vídeo amb les experiències catalanes de taxa justa aplicada a la gestió dels residus municipals.

Article

El consistori aposta per la creació de refugis de biodiversitat en els nuclis urbans. Es tracta d’espais on no es fan accions de neteja de vegetals per tal d’ajudar que alguns éssers vius els puguin convertir en els seus nius.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Butlletí