La família Vilawatt segueix creixent

Font: Ajuntament de Viladecans

20/02/2020 - 12:30

La companyia energètica de Viladecans segueix creixent. D'ençà que es posés en marxa l'estiu passat, ja són més de 400 les llars que ja han formalitzat el seu contracte d'energia elèctrica amb l'operador local a Vilawatt Informació. La companyia Vilawatt comercialitza energia elèctrica 100% renovable mitjançant la compra agregada d’energia de tots els usuaris i usuàries a l’empresa subministradora, Aura Energia, empresa que garanteix l'origen verd i net de l'energia mitjançant un doble certificat ISO. 

Leo, la tarifa estrella

Dels més de 400 contractes realitzats fins al moment, la tarifa Leo acumula gairebé la totalitat d'aquests, un 96 %. Es tracta de la tarifa de potència inferior a 10 kW.

En total, un 51% de les llars han optat per contractar la tarifa amb discriminació horària, la qual ofereix dos preus diferents per al consum d'electricitat en funció de l'hora del dia. Durant 14 hores, les hores "vall", el preu de l'energia és un 32 % més barata que la tarifa sense discriminació. La resta del dia, durant les hores punta, és un 13 % més cara. Amb una bona planificació, aquesta tarifa resulta profitosa si es concentra l'activitat més grossa d'electrodomèstics i aparells elèctrics en períodes on el preu de l'energia és més baix.

Gràcies a l'informe quadrimestral dels consums generat per la companyia, les usuàries i usuaris podran fer balanç per tal de revisar si la tarifa contractada és adequada o cal realitzar algun canvi. Tot això ho poden fer, si ho desitgen, amb l'assessorament i acompanyament de l'Oficina Vilawatt Informació.

Altres novetats del consorci

Des del passat mes de gener ja estan en marxa les rehabilitacions energètiques previstes pel projecte Vilawatt. Es tracta de la remodelació dels anomenats "edificis demorenovats", que permetran estudiar l’impacte de les actuacions actives i passives en edificis antics per generar estalvi i confort a la llar. 

Pel que fa a l'assessorament i formació, durant el mes de març s'engegaran noves propostes encapçalades pel retorn de les activitats de l'espai Vilawatt de la gent i l'espai Vilawatt de les persones. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Amb un milió d'euros d'inversió, el projecte Vilawatt comença les reformes de tres comunitats de veïns de Montserratina i Eixample a Viladecans.

Article
5 coses que has de saber de la moneda Vilawatt

L'Espai Vilawatt de la Gent a Viladecans ha completat el seu primer cicle de tallers sobre eficiència energètica.

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Butlletí