La família Vilawatt segueix creixent

Font: Ajuntament de Viladecans

20/02/2020 - 12:30

La companyia energètica de Viladecans segueix creixent. D'ençà que es posés en marxa l'estiu passat, ja són més de 400 les llars que ja han formalitzat el seu contracte d'energia elèctrica amb l'operador local a Vilawatt Informació. La companyia Vilawatt comercialitza energia elèctrica 100% renovable mitjançant la compra agregada d’energia de tots els usuaris i usuàries a l’empresa subministradora, Aura Energia, empresa que garanteix l'origen verd i net de l'energia mitjançant un doble certificat ISO. 

Leo, la tarifa estrella

Dels més de 400 contractes realitzats fins al moment, la tarifa Leo acumula gairebé la totalitat d'aquests, un 96 %. Es tracta de la tarifa de potència inferior a 10 kW.

En total, un 51% de les llars han optat per contractar la tarifa amb discriminació horària, la qual ofereix dos preus diferents per al consum d'electricitat en funció de l'hora del dia. Durant 14 hores, les hores "vall", el preu de l'energia és un 32 % més barata que la tarifa sense discriminació. La resta del dia, durant les hores punta, és un 13 % més cara. Amb una bona planificació, aquesta tarifa resulta profitosa si es concentra l'activitat més grossa d'electrodomèstics i aparells elèctrics en períodes on el preu de l'energia és més baix.

Gràcies a l'informe quadrimestral dels consums generat per la companyia, les usuàries i usuaris podran fer balanç per tal de revisar si la tarifa contractada és adequada o cal realitzar algun canvi. Tot això ho poden fer, si ho desitgen, amb l'assessorament i acompanyament de l'Oficina Vilawatt Informació.

Altres novetats del consorci

Des del passat mes de gener ja estan en marxa les rehabilitacions energètiques previstes pel projecte Vilawatt. Es tracta de la remodelació dels anomenats "edificis demorenovats", que permetran estudiar l’impacte de les actuacions actives i passives en edificis antics per generar estalvi i confort a la llar. 

Pel que fa a l'assessorament i formació, durant el mes de març s'engegaran noves propostes encapçalades pel retorn de les activitats de l'espai Vilawatt de la gent i l'espai Vilawatt de les persones. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'esforç que implica practicar l'activitat física conflueix ara a Viladecans amb l'esforç que ha de fer la societat per consumir menys energia i de manera més eficient. Els complexos esportius municipals acaben d'instal·lar les primeres màquines d'ecogeneració.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Butlletí