La Diputació de València presenta la plataforma educativa ambiental ‘Repensar el futur’

31/03/2021 - 09:00

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha presentat una plataforma educativa fruit de la reconversió dels tallers ambientals presencials. ‘Repensar el futur’ és un espai de reflexió adaptat a les necessitats educatives de 4t, 5é i 6é de Primària, on es tracten temes d'actualitat per a l'alumnat i per a les famílies, amb tallers, activitats, imatges i vídeos per a descobrir el nostre entorn i aprendre a respectar-lo.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha destacat que "continuem en una emergència climàtica i davant una emergència cal actuar i millor fent xarxa".

La plataforma col·laborativa ‘Repensar el futur’ compta amb la col·laboració de diferents entitats. En l'acte de presentació, Sera Huertas, tècnic de CEACV, ha explicat la guia EAR d'educació ambiental que amb tres anys de vigència adopta un marc comú amb 154 entitats adherides. Per la seua part, Jose Mª Sanchis, representant del CEFIRE, ha remarcat la necessitat d'incorporar l'educació ambiental de manera transversal en la formació del professorat. Finalment, José Alemany ha presentat el taller d'Agents pel canvi.

Educació ambiental

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha recordat que 40 escoles estan començant a implantar el programa 50/50 i altres 52 podran fer-ho a partir del curs escolar que ve. L’objectiu del programa 50/50 del Reacciona és reduir el consum, la despesa energètica i les emissions dels centres educatius gràcies a la participació de tota la comunitat educativa, però el més important són els hàbits i les actituds que aprenen els xiquets i les xiquetes, i que després acabaran traslladant a les seues cases.

Des de fa unes setmanes també està en marxa la campanya per a difondre la importància de protegir el corriol camanegre, les dunes i la posidònia. "L'educació ha d'estar present per tot arreu, ha de ser permanent i adreçar-se a totes les edats. Hem d'animar a tothom tant individualment com col·lectivament. I no es pot educar sense educació ambiental", ha remarcat la vicepresidenta Amigó.


 

Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

Des del Camp d'Aprenentatge del Bages expliquen com treballen l'ODS 17, Aliança pels objectius, conjuntament amb el Consorci del Bages per la Gestió de Residus i la Fundació Aigües de Manresa - Junta de la Sèquia. També aprofiten per llençar el repte per escoles i instituts de treballar en xarxa.

Article

Arrel de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar el passat 7 de juny l’acte virtual "Joves i Natura". Es va poder escoltar a joves catalans que van participar a la Cimera Mundial de la Joventut de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) i es va comptar amb una taula rodona on van intervindré joves catalans que, d’una manera o altra, estan compromesos amb la seva conservació.

 

Article

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha iniciat la campanya Enxampats. L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar la població i fomentar hàbits sostenibles i respectuosos amb l'entorn i en concret amb el territori de la comarca

Butlletí