La Diputació de València, pionera en la promoció de les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum

Font: Diputació de València

10/04/2020 - 13:36

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, presenta un model d'ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica per a les vivendes. Es destina 1 milió i mig d'euros per a impulsar l'autoconsum energètic als equipaments municipals

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, acompanyada per l'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, i el president d'Aselec, Rafa Castillo, ha presentat un model d'ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica per a les vivendes.

Es tracta d'un model d'ordenança "que regula i facilita la implantació d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum a les vivendes, simplifica i ofereix claredat en els requisits necessaris per a la seua tramitació i recomana als ajuntaments que incentiven aquestes instal·lacions" ha explicat Maria Josep Amigó.

“Al contrari del que succeeix en països com Alemanya, on més de la meitat de la potència fotovoltaica instal·lada correspon a projectes menudets de menys de 40 kilowatts, el nostre model energètic xoca amb el que impulsen les directives europees, o siga, l’autoconsum, les comunitats energètiques i la generació d’electricitat prop dels centres de consum. Un dels motius és que als Ajuntaments no hi ha un tràmit administratiu ben definit i concís per a la instal·lació de panells solars a les vivendes i per això presentem un model perquè cada ajuntament puga adequar-lo a les seues necessitats”.

Així mateix i dins de l'estratègia Reacciona, des de l'Àrea de Medi Ambient es fa una aposta decidida per la transició cap a un nou model energètic descarbonitzat. En conseqüència i per primera vegada, s'invertirà 1 milió i mig d'euros per a impulsar l'autoconsum energètic als equipaments municipals i en el que es valorarà que el subministrament elèctric municipal siga d'origen 100% renovable i que l'ajuntament tinga aprovada una ordenança municipal d'instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum.

Per la seua part, l'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt ha destacat "el pas important i significatiu en la lluita contra el canvi climàtic i la reducció d'emissions" en un poble que dóna exemple amb la iniciativa Albalat 00.

El president d'Aselec (Associació d'Empresaris Instal·ladors Elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València) Rafa Castillo ha assegurat que la iniciativa de la Diputació "és pionera i serà copiada en altres territoris de l'Estat".


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Article

Amb l’objectiu de potenciar un consum energètic més sostenible, s’ha decidit instal·lar una caldera de 300 kW, que cremarà estella provinent d’explotacions forestals de proximitat, i que substituirà el consum de combustibles fòssils. El pressupost de l’obra ha estat de 305.805,28 euros, IVA inclòs, un import que ha finançat en un 50% la Diputació de Barcelona. Tenint en compte que l’estalvi previst és de 17.330 euros anuals, la inversió realitzada s’amortitzarà en poc menys de 15 anys.

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Butlletí