La Diputació de València dóna suport a un projecte de motocicleta elèctrica en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

05/10/2016 - 19:47

Un grup de joves de la Universitat Politècnica de València ha dissenyat una motocicleta de baix consum sostenible econòmicament, que, pel cost de fabricació, podria utilitzar-se per a «portar la sostenibilitat als ajuntaments de la província» —en paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes.

 

La Setmana Europeade la Mobilitat Sostenible ha descongestionat durant uns dies els centres de les grans ciutats europees de trànsit, contaminació i aglomeracions de vehicles. Nofuentes ha valorat les possibilitats de la Diputació per a contribuir perquè els ajuntaments incorporen motos més respectuoses amb el medi. «El cost de fabricació és molt competitiu, per això la Central de Compres podria estudiar la possibilitat d'oferir als ajuntaments aquest servei i que les administracions donen exemple de la importància d'adquirir pràctiques sostenibles» —ha destacat el diputat.

José Juan Campillo i Antonio Molina, que formen part del projecte i també són membres de l'equip MotoR-UPV d'estudiants lligats al món de l'enginyeria aplicada i al camp de l'automoció sostenible, s'han reunit amb Bartolomé Nofuentes per a presentar la seua moto elèctrica i rebre assessorament sobre les línies de finançament europeu a què podrien acollir-se. Nofuentes els ha traslladat que les condicions són favorables per a un projecte d'aquestes característiques i que en pròximes trobades s'estudiarà la proposta amb major profunditat.


Categories: 
Municipis: 
País Valencià

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí