La dàrsena pesquera de Torredembarra estrena un itinerari pedagògic per als visitants, principalment escolars

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

06/09/2019 - 12:41

L’itinerari posa en valor la cultura marinera, el valor nutritiu del peix, els esports nàutics i, a més, vol conscienciar la ciutadania de l’efecte dels residus al mar

Ports de la Generalitat ha instal·lat un circuit didàctic amb plafons informatius a la dàrsena pesquera de Torredembarra (Tarragonès), una instal·lació molt visitada pels escolars i els ciutadans. Amb aquest itinerari didàctic, l’Administració portuària vol mostrar el port pesquer i la cultura marinera per tal d’apropar-hi més la ciutadania i integrar les instal·lacions portuàries al nucli urbà.
 
El circuit consta de sis panells divulgatius de 2 metres de llargada i 1,5 metres d’amplada. Tres dels panells posen en relleu les classes de peix: el peix blau, el peix blanc i el marisc. El quart plafó informa de la navegació i posa en relleu les parts d’un vaixell, els principals nusos mariners i la rosa dels vents. El cinquè està dedicat als esports nàutics i, el sisè contribueix a la conscienciació de la ciutadania sobre l’impacte dels residus al mar. L’itinerari s’ha col·locat al mur de l’espatller del contradic de la dàrsena pesquera.
 
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha explicat que "aquest és el tercer circuit didàctic que posem en servei i el nostre objectiu és instal·lar aquests itineraris a tots els ports de la Generalitat”. Gómez Comes ha afegit: “Volem donar a conèixer la cultura marinera, el valor nutritiu del peix, els esports nàutics i conscienciar la ciutadania dels efectes dels residus al mar".
 
Aquest és el tercer itinerari pedagògic instal·lat per Ports de la Generalitat. Els dos primers es van col·locar als ports d’Arenys de Mar i Vilanova i la Geltrú. L’empresa té previst instal·lar aquests plafons divulgatius a la resta de ports pesquers que gestiona a la costa catalana. Precisament, aquest és un projecte inclòs en el Pla d’inversions 2019-2022 de l’empresa pública.

 

Categories: 

Relacionats

Article

La sessió de treball ha comptat amb la col·laboració de l'AMB, que lidera la lluita per millorar la qualitat de l'aire a la metròpolis, amb mesures com la ZBE Rondes de Barcelona, i que té un ampli bagatge en activitats d'educació ambiental.

Article

La proposta pretén posar l’atenció en la quantitat d’embolcalls que es generen en els esmorzars i promoure la reflexió i l’acció a favor de la prevenció de residus, amb la implicació de tota la comunitat educativa.

Article
També es van lliurar els Premis escoles verdes 2019

El passat 21 de novembre a la tarda va tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, l’acte de lliurament del Premi Medi Ambient 2019 de la Generalitat de Catalunya i del Premi Escoles Verdes 2019. Aquest any el Premi Medi Ambient, en les modalitats de recerca i iniciativa s’ha emmarcat en la temàtica de conservació de la biodiversitat vegetal.

Butlletí