La Comissió Europea reconeix Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020

05/03/2021 - 09:00
Consell dels Infants de Mollet 2019

Consell dels Infants de Mollet 2019

El projecte de promoció dels hàbits alimentaris saludables organitzat pel Consell dels Infants de Mollet (CIM) durant l’any 2019 ha rebut el segon premi atorgat per la Direcció General de Salut i Seguretat Alimentària de la Comissió Europea.

La iniciativa engegada pel Consell dels Infants de Mollet l’any 2019, dedicat a promocionar els bons hàbits alimentaris de les nenes i nens de la ciutat, ha estat premiada amb el segon Premi Europeu de la Salut 2020 en la categoria d’estils de vida saludables en ciutats, atorgat per la Comissió Europea.

Per Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, el premi “suposa un nou reconeixement a nivell internacional del bon treball que es realitza a la nostra ciutat”. El CIM, a més, permet any rere any “estimular la participació democràtica activa dels infants de Mollet”.

Raúl Broto, regidor d’Educació ha recollit el premi en un acte en línia. Durant la seva intervenció en l’acte, el regidor ha destacat que “el projecte va permetre empoderar als nens i nenes per millorar la seva capacitat per prendre decisions alimentàries saludables i va contribuir a fer que el sistema alimentari de la ciutat sigui més sostenible”.

L’entrega dels premis va comptar amb la presència de la Comissaria Europea de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides.
 

Promoció d’hàbits alimentaris saludables

Durant el projecte, van participar 660 alumnes de 5è i 6è de les escoles de la nostra ciutat i de l’Escola d’Educació Especial Can Vila. Els infants van treballar a l’escola, a l’ajuntament i van tenir la possibilitat de fer visites d’estudi a diferents espais de la ciutat que representaven la cadena alimentària.

Entre les iniciatives que els infants van proposar per dur a terme hi havia realitzar xerrades sobre alimentació saludable a les escoles i centres cívics, incloure opcions més saludables a les màquines expenedores, fer campanyes d’alimentació saludable als mitjans de comunicació, ajudar a empreses amb voluntat d’impulsar la seva activitat basada en una alimentació saludable, organitzar una Fira de l’Alimentació Saludable i crear més horts urbans a la ciutat.

A banda de les escoles i l’ajuntament, també hi van participar l’Hospital de Mollet, el Mercat Municipal i els seus paradistes, el Consorci de Gallecs i l’Associació Agroecològica de Gallecs i el Centre Cívic de Can Borrell, amb el seu hort comunitari.


El premi Healthy Lifestyles for Cities

El Premi Europeu de la Salut reconeix i recompensa en la seva categoria, iniciatives de ciutats i escoles que contribueixin a promoure estils de vida saludables pels nens (de 6 a 18 anys). Les iniciatives poden incloure, per exemple, accions dirigides a promoure una alimentació sana, a conscienciar sobre un pes corporal saludable i a prevenir el consum de tabac per a fomentar, en particular, la prevenció entre els joves. El Premi està finançat amb el tercer Programa de Salut de la Unió Europea 2014-2020.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí