La coberta verda de l’edifici dels Porxos d’en Xifré, a Barcelona, guardonada amb els Premis de la Nova Bauhaus Europea

04/10/2021 - 10:37

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Aquesta coberta, obra de MataAlta Estudio, va ser una de les guanyadores del Primer Concurs de Cobertes Verdes.  Amb una superfície verda de 390 metres quadrats, la seva execució va ser subvencionada en un 75% del seu cost per l’Ajuntament en el marc del concurs.

Forma part d’una intervenció que pretén convertir tot el conjunt de terrats de l’illa en una gran coberta verda, començant amb un primer tram a la dreta de l’illa. La coberta conté zones d’esbarjo, estenedors, solàriums i horts urbans, accessibles per a tota la comunitat de veïns: els 11 habitatges d’aquest edifici i els de la resta de l’illa.

És una coberta extensiva amb arbustos, herbàcies i algun arbre, que incorporarà recollida d’aigües pluvials, generació d’electricitat amb plaques fotovoltaiques i una zona de compostatge a partir de residus orgànics; tot per l’autoabastament de la pròpia coberta verda. S’hi ha instal·lat un hotel d’insectes, nius d’ocell i taules on els ocells puguin veure per incrementar la diversitat.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Article

S’instal·laran un total de 2.267 panells fotovoltaics en 7 centres esportius municipals, amb una superfície conjunta de 5.932,78 metres quadrats. Es calcula que generaran més d’1,69 milions de kWh anuals d’energia renovable, l’equivalent al consum energètic de 541 habitatges durant un any. Aquesta aposta per la generació d’energia des de equipaments municipals contribueix a la reducció de les emissions de carboni i al foment de l’autosuficiència energètica

Butlletí