La campanya ‘Si recicles, (re)generes’ de Granollers rep el Premi a les Bones Pràctiques pel Clima de la FEMP

Font: Ajuntament de Granollers

16/12/2018 - 17:39

Granollers guanya el premi de la categoria de sensibilització i concienciació ciutadana per la campanya de reciclatge i queda finalista a la categoria d’adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima (link is external), integrada a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) (link is external), va lliurar el Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima a sis ajuntaments. Els guanyadors de la setena edició del guardó en les respectives categories han estat: 

• Mobilitat: Santander pel Pla de transport vertical.  

• Economia circular: Bigastro (Alicante) per la campanya de Nadal sostenible.

• Eficiència energètica, urbanisme i edificació: Real Sitio de San Ildefonso (Segovia) pel Pla de millora d’eficiència energètica. 

• Sensibilització i conscienciació ciutadana: Granollers per la campanya ‘Si recicles, (re)generes’.

• Adaptació al canvi climàtic: Donostia-San Sebastián pel projecte ‘Donostia se adapta’. 

• Foment de la participació ciutadana: Oviedo pel Procés Participatiu de transformació d’una autopista en un bulevard. 

Així, la campanya de foment del reciclatge de Granollers ‘Si recicles, (re)generes’ ha estat reconeguda pel seu impacte en la ciutadania. L'objectiu és vincular i corresponsabilizar a les famílies i a la comunitat educativa local a partir d’un exemple tangible de compostage dels residus orgànics generats als menjadors escolars de dos centres educatius.  

A més, Granollers també ha quedat finalista a la categoria d’Adaptació al canvi climàtic pel sistema de reutilització d’aigua de Can Cabanyes. Aquesta iniciativa, que forma part del projecte europeu CEMOWAS2, aprofita les aigües sortints de la depuradora de Granollers i els converteix en un nou recurs per a la ciutat, sobretot per a usos municipals com el reg i el baldeig de carrers. 

El regidor de Medi Ambient, Activitats i Espais Verds, Albert Camps, va recollir el guardó en un acte celebrat ahir a Madrid en el marc del programa del Congrés Nacional de Medi Ambient. El premi reconeix els esforços dels municipis i impulsa iniciatives i accions que esdevenen exemple de bones pràctiques per a altres pobles i ciutats. 

Podeu consultar tots els projectes presentats a la 7a edició del Premi de Bones Pràctiques Locals pel Clima clicant aquest enllaç (link is external).


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental instal·larà del 7 de novembre al 5 de gener a espais públics dels municipis consorciats i en el marc de la campanya Aquí no llencem res!- Aquí ho reciclem tot!, un punt informatiu itinerant d'àmbit ambiental per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de millorar la qualitat de la recollida selectiva dels residus municipals.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí