Ja us podeu inscriure a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

12/09/2011
Fins el 4 de novembre està obert el procés d'inscripció d'activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebrarà del 19 al 27 de novembre.

Com cada any aquesta Setmana celebrada a tota Europa és un moment òptim per reflexionar sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d'altres beneficis, per prendre consciència del paper primordial que la prevenció de residus té en el canvi climàtic. 

En aquest dies escoles, empreses, administracions públiques, associacions... organitzaran actuacions centrades en aquesta matèria, la prevenció de residus, que copsa des de la concepció dels productes o la compra responsable fins a la reutilització dels materials. Totes les accions estan encaminades principalment a conscienciar treballadors, alumnes, i la ciutadania en general de la seva necessària implicació en el problema dels residus.

Per això des de l'Agencia de Residus de Catalunya es vol esperonar a tots a participar activament per difondre els diferents projectes, accions i iniciatives, així com per participar al Premi Europeu de Prevenció de Residus. En definitiva es tracta de fer créixer, entre tots, els recursos de la setmana (fitxes temàtiques, vídeos testimonials, eines comunicatives...) basades en experiències reals catalanes i europees.

Entre les novetats d'enguany, i fruit d'una experiència catalana, s'ofereix a les empreses i administracions d'Europa l'oportunitat de celebrar el "Dia sense paper" durant la Setmana, per ajudar a reduir significativament l'ús d'aquest recurs. El repte és clar: no utilitzar el paper durant tot un dia, per això des de l'ARC es proposen tot un seguit d'actuacions per l'escola, l'oficina o per sensibilitzar a la ciutadania.

Per obtenir més informació podeu assistiu als seminaris de preparació de la Setmana al territori: Girona 27 de setembre, Tarragona 4 d'octubre i Lleida 6 d'octubre.

Més informació:

Ø  Enllaç als Seminaris de Preparació de la Setmana al territori

Ø  Setmana Europea de la Prevenció de Residus : Formulari d'inscripcions obert del 1/09 al 4/11 i Dossier Dia sense Paper i Exemple de bones pràctiques.

Ø  European Week for Waste Reduction

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Reus ha aprovat el «Projecte de carril bici de convivència al centre urbà», una proposta fruit del treball de la Comissió d’Entorn Urbà post Covid19, i que dona continuïtat a la promoció d'una mobilitat sostenible, saludable, eficient i segura que preveu el Pla d'Acció Municipal.

Article

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats. Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%. El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea.     

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Butlletí