Ja us podeu inscriure a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

12/09/2011 - 00:00
Fins el 4 de novembre està obert el procés d'inscripció d'activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que es celebrarà del 19 al 27 de novembre.

Com cada any aquesta Setmana celebrada a tota Europa és un moment òptim per reflexionar sobre els hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre d'altres beneficis, per prendre consciència del paper primordial que la prevenció de residus té en el canvi climàtic. 

En aquest dies escoles, empreses, administracions públiques, associacions... organitzaran actuacions centrades en aquesta matèria, la prevenció de residus, que copsa des de la concepció dels productes o la compra responsable fins a la reutilització dels materials. Totes les accions estan encaminades principalment a conscienciar treballadors, alumnes, i la ciutadania en general de la seva necessària implicació en el problema dels residus.

Per això des de l'Agencia de Residus de Catalunya es vol esperonar a tots a participar activament per difondre els diferents projectes, accions i iniciatives, així com per participar al Premi Europeu de Prevenció de Residus. En definitiva es tracta de fer créixer, entre tots, els recursos de la setmana (fitxes temàtiques, vídeos testimonials, eines comunicatives...) basades en experiències reals catalanes i europees.

Entre les novetats d'enguany, i fruit d'una experiència catalana, s'ofereix a les empreses i administracions d'Europa l'oportunitat de celebrar el "Dia sense paper" durant la Setmana, per ajudar a reduir significativament l'ús d'aquest recurs. El repte és clar: no utilitzar el paper durant tot un dia, per això des de l'ARC es proposen tot un seguit d'actuacions per l'escola, l'oficina o per sensibilitzar a la ciutadania.

Per obtenir més informació podeu assistiu als seminaris de preparació de la Setmana al territori: Girona 27 de setembre, Tarragona 4 d'octubre i Lleida 6 d'octubre.

Més informació:

Ø  Enllaç als Seminaris de Preparació de la Setmana al territori

Ø  Setmana Europea de la Prevenció de Residus : Formulari d'inscripcions obert del 1/09 al 4/11 i Dossier Dia sense Paper i Exemple de bones pràctiques.

Ø  European Week for Waste Reduction

Relacionats

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí