Ja són vuit els horts urbans gestionats per persones amb necessitats especials a Barcelona

15/07/2021 - 10:00

El terrat del Palau Foronda ja disposa d’un nou hort amb capacitat per plantar-hi 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques, i on treballen els usuaris i usuàries de les entitats de persones amb discapacitat del Centre Psicoteràpia Barcelona (CPB) i Centre Condal. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals amb l’objectiu de millorar la salut física, social i emocional de les persones amb discapacitat.

El projecte “L’hort al terrat”, impulsat per l‘Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va començar la primavera del 2016 i actualment ja té vuit horts urbans en terrats en desús de diversos edificis municipals, amb els quals es fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat i es promou la seva autonomia i aprenentatge en l’àmbit de l’horticultura a través de la cura dels horts.

Les persones que gestionen els horts tenen discapacitat física, intel·lectual o un trastorn de salut mental i disposen del suport tècnic de l’empresa Groots Hydroponics, que els ensenya a plantar, conrear i collir les hortalisses.

L’excedent de la collita es reparteix entre menjadors socials i el banc d’aliments propers a l’hort. En aquest cas, es porten les verdures i hortalisses a l’ONG del barri de Sant Antoni De Veí a Veí i a la Fundació Barcelonactua, dues entitats que donen suport als veïns i les veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat.

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, es continua apostant per models més ecològics i sostenibles mediambientalment, com el sistema d’horts hidropònics en sacs de cultiu, reg per degoteig i fertirrigació, que redueixen prop d’un 90% la despesa d’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Oberta la inscripció al programa “Menjadors més sans i sostenibles”, una iniciativa compartida amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per impulsar l’alimentació saludable als centres educatius de la ciutat.

Article

La mesura de govern per a una alimentació sostenible recull les diferents línies d’acció i els diferents projectes que es duran a terme a Barcelona durant la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que se celebrarà a la ciutat durant tot el 2021. El projecte té un pressupost de prop de deu milions d’euros.

Article

L’any vinent Barcelona serà la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, que desenvoluparà més de noranta projectes i polítiques actives per promoure hàbits saludables entre la ciutadania i per potenciar un canvi en el model de producció d’aliments. També hi haurà un ampli programa d’esdeveniments que es tancarà, a la tardor, amb la celebració del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà.

Butlletí