Ja són vuit els horts urbans gestionats per persones amb necessitats especials a Barcelona

15/07/2021 - 10:00

El terrat del Palau Foronda ja disposa d’un nou hort amb capacitat per plantar-hi 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques, i on treballen els usuaris i usuàries de les entitats de persones amb discapacitat del Centre Psicoteràpia Barcelona (CPB) i Centre Condal. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals amb l’objectiu de millorar la salut física, social i emocional de les persones amb discapacitat.

El projecte “L’hort al terrat”, impulsat per l‘Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va començar la primavera del 2016 i actualment ja té vuit horts urbans en terrats en desús de diversos edificis municipals, amb els quals es fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat i es promou la seva autonomia i aprenentatge en l’àmbit de l’horticultura a través de la cura dels horts.

Les persones que gestionen els horts tenen discapacitat física, intel·lectual o un trastorn de salut mental i disposen del suport tècnic de l’empresa Groots Hydroponics, que els ensenya a plantar, conrear i collir les hortalisses.

L’excedent de la collita es reparteix entre menjadors socials i el banc d’aliments propers a l’hort. En aquest cas, es porten les verdures i hortalisses a l’ONG del barri de Sant Antoni De Veí a Veí i a la Fundació Barcelonactua, dues entitats que donen suport als veïns i les veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat.

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, es continua apostant per models més ecològics i sostenibles mediambientalment, com el sistema d’horts hidropònics en sacs de cultiu, reg per degoteig i fertirrigació, que redueixen prop d’un 90% la despesa d’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí