Ja són vuit els horts urbans gestionats per persones amb necessitats especials a Barcelona

15/07/2021 - 10:00

El terrat del Palau Foronda ja disposa d’un nou hort amb capacitat per plantar-hi 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques, i on treballen els usuaris i usuàries de les entitats de persones amb discapacitat del Centre Psicoteràpia Barcelona (CPB) i Centre Condal. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals amb l’objectiu de millorar la salut física, social i emocional de les persones amb discapacitat.

El projecte “L’hort al terrat”, impulsat per l‘Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), va començar la primavera del 2016 i actualment ja té vuit horts urbans en terrats en desús de diversos edificis municipals, amb els quals es fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat i es promou la seva autonomia i aprenentatge en l’àmbit de l’horticultura a través de la cura dels horts.

Les persones que gestionen els horts tenen discapacitat física, intel·lectual o un trastorn de salut mental i disposen del suport tècnic de l’empresa Groots Hydroponics, que els ensenya a plantar, conrear i collir les hortalisses.

L’excedent de la collita es reparteix entre menjadors socials i el banc d’aliments propers a l’hort. En aquest cas, es porten les verdures i hortalisses a l’ONG del barri de Sant Antoni De Veí a Veí i a la Fundació Barcelonactua, dues entitats que donen suport als veïns i les veïnes que es troben en situació de vulnerabilitat.

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, es continua apostant per models més ecològics i sostenibles mediambientalment, com el sistema d’horts hidropònics en sacs de cultiu, reg per degoteig i fertirrigació, que redueixen prop d’un 90% la despesa d’aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Butlletí