Informe sobre el dret humà de l'aigua i el sanejament davant l'emergència climàtica

02/03/2022 - 10:00

Ha estat elaborat per Ecologistes en Acció, Aigua és Vida i Enginyeria sense Fronteres, i té l'objectiu de contribuir a la visibilització dels riscos que suposa l’emergència climàtica en un context de crisi global, que integra la crisi climàtica, social i ambiental, entre d’altres, i que, al seu torn, interactuen i es potencien entre si, per a la garantia del DHAS a l’AMB.

També es pretén identificar i analitzar críticament les polítiques i mesures que s’estan planificant des de les administracions públiques i els actors implicats en la gestió de l’aigua per fer front a aquests reptes.

L’estudi es va desenvolupar en tres etapes. La primera fase va consistir en la recopilació d’opinions de persones amb coneixement en els temes de l’estudi, representants de diferents disciplines i col·lectius (administracions públiques, acadèmia, moviments socials, etc.). L’accés a aquestes persones es va fer a través d’entrevistes virtuals, les preguntes de les quals estaven organitzades entorn de 5 eixos prioritaris i adaptades al perfil de cada persona entrevistada. En total, es van dur a terme 13 entrevistes durant els mesos de febrer i març de 2021, en les quals van participar 173 persones (10 homes i 7 dones) seleccionades pel seu coneixement sobre la temàtica objecte d’estudi.

Podeu accedir a l'informe aquí.


 

Relacionats

Article
Escape room interactiu

Article

L'escalfament de les aigües del mar com a conseqüència del canvi climàtic està provocant múltiples impactes sobre la biodiversitat marina, especialment amb la proliferació d’onades de calor marines.

Article

L'Observatori del Deute en la Globalització organitza un grup de lectura i un cicle de formacions i tallers per abordar les dimensions del col·lapse i teixir estratègies de resposta des del suport mutu.

Butlletí