Impuls als espais per a la recàrrega de vehicles elèctrics, a Barcelona

14/06/2021 - 11:02

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Actualment la ciutat compta amb 113 espais per a la recàrrega elèctrica, el 80,6% es troben en aparcaments públics i la resta a la via pública. La majoria són o bé exclusius per a motocicletes o punts oberts a tot tipus de vehicles elèctrics. La resta són punt de recàrrega semi ràpida i ràpida, exclusius per a taxis o per vehicles de distribució urbana.

Els 550 punts de subministrament elèctric que la nova regulació de l’Ajuntament de Barcelona preveu es trobaran principalment en aparcaments d’accés públic i també a l’entorn de les rondes i als polígons industrials, on hi ha més volum de vehicles privats. Es distribuiran per tota la ciutat tenint en compte les zones de més afluència de vehicles.

S’implantaran tres tipus d’instal·lacions de recàrrega elèctrica o de intercanvi de bateries:

  • “Electrolineres”: Seran instal·lacions de recàrrega elèctrica de pagament per a vehicles elèctric o híbrids. Les benzineres que hi ha a Barcelona podran reconvertir-se per poder oferir aquest servei a les seves estacions.
  • Estacions de recàrrega o intercanvi de bateries: S’ubicaran en aparcaments, soterrats o en calçada, en règim d’explotació horària o rotació i en aparcaments de centres comercials. Els punts de recàrrega es trobaran a la planta baixa o a la planta -1.
  • Punts d’intercanvi de bateries: Seran espais per a l’intercanvi de bateries extraibles de vehicles de mobilitat personal com bicicletes o patinets elèctrics.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Article

La Universitat de Barcelona promou la mobilitat sostenible entre els seus treballadors i treballadores durant els desplaçaments laborals, gràcies a la Flota UBici, una iniciativa reconeguda com a una de les Bones idees per canviar el món de 2022. Voleu conèixer tots els detalls?

Butlletí