Impuls a les polítiques contra l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona

24/05/2021 - 12:37

Per accelerar les accions, estratègies i projectes per convertir la ciutat en un lloc més saludable i resilient davant de l’emergència climàtica, s’ha reunit un grup d’experts i expertes de prestigi que avaluarà les polítiques municipals en marxa i en proposarà de noves. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per coordinar les accions contra la crisi climàtica que es duen a terme a les àrees municipals i als districtes.

El grup d’experts per l’emergència climàtica que assessorarà de manera multidisciplinària el consistori està format per persones especialitzades en diferents àmbits de recerca, com la meteorologia, els oceans, els espais verds, la biodiversitat o l’alimentació. Alguns d’ells formen part de la reconeguda llista de Reuters de científics de l’àmbit del clima.

Per accelerar, dissenyar i coordinar les accions municipals a escala transversal, també s’ha creat l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Aquest òrgan s’encarregarà del Pla d’acció per l’emergència climàtica, que es presentarà pròximament i que fusiona les propostes del pla Clima i de la Declaració de l’emergència climàtica.

 

Pel que fa a la divulgació, l’exposició itinerant pels districtes de la ciutat “Barcelona respon a l’emergència climàtica” mostra els efectes de l’emergència climàtica a la ciutat i les accions que hi ha en marxa per donar resposta a la crisi climàtica en diferents àmbits d’actuació.


 

Relacionats

Article

Comencen les obres d’un nou tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols, entre la travessera de Gràcia i el carrer de València, i durant el març i abril acabaran els trams de l’avinguda Diagonal, la gran via de les Corts Catalanes i la ronda del Guinardó.

Article

El projecte Urban Innovativative Actions (UIA) Refugis Climàtics ha suposat la conversió d’11 escoles de la ciutat en refugis climàtics per tal de fer front a les altes temperatures. Ara aquesta prova pilot s’ha integrat amb les polítiques públiques de l’Ajuntament a través del programa Transformem els patis.

Article

 

Comença l’Assemblea Ciutadana pel Clima, un procés deliberatiu que té com a objectiu conèixer de primera mà les reflexions i necessitats de la ciutadania de Barcelona i elaborar un recull de recomanacions i iniciatives per abordar la crisi climàtica en les polítiques públiques.

Butlletí