Impuls a les polítiques contra l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona

24/05/2021 - 12:37

Per accelerar les accions, estratègies i projectes per convertir la ciutat en un lloc més saludable i resilient davant de l’emergència climàtica, s’ha reunit un grup d’experts i expertes de prestigi que avaluarà les polítiques municipals en marxa i en proposarà de noves. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per coordinar les accions contra la crisi climàtica que es duen a terme a les àrees municipals i als districtes.

El grup d’experts per l’emergència climàtica que assessorarà de manera multidisciplinària el consistori està format per persones especialitzades en diferents àmbits de recerca, com la meteorologia, els oceans, els espais verds, la biodiversitat o l’alimentació. Alguns d’ells formen part de la reconeguda llista de Reuters de científics de l’àmbit del clima.

Per accelerar, dissenyar i coordinar les accions municipals a escala transversal, també s’ha creat l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Aquest òrgan s’encarregarà del Pla d’acció per l’emergència climàtica, que es presentarà pròximament i que fusiona les propostes del pla Clima i de la Declaració de l’emergència climàtica.

 

Pel que fa a la divulgació, l’exposició itinerant pels districtes de la ciutat “Barcelona respon a l’emergència climàtica” mostra els efectes de l’emergència climàtica a la ciutat i les accions que hi ha en marxa per donar resposta a la crisi climàtica en diferents àmbits d’actuació.


 

Relacionats

Article

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Madrid, Sevilla i València, amb el suport del Govern espanyol, han signat la declaració institucional “Ciutats climàticament neutrals el 2030”, que s’emmarca dins de la iniciativa Cities 2030, per promoure formes innovadores de col·laboració entre ciutats, actors i sectors clau perquè accelerin la transformació necessària per arribar a ser ciutats sostenibles, saludables i resilients davant l’emergència climàtica actual.

Article

El Pla Canviem pel Clima 2030 vol promoure canvis en la cultura dominant i ajudar a desenvolupar i estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat de Barcelona. Aquest pla vol interpel·lar tots els agents i forces vives de la ciutat i oferir-los el suport i els recursos adequats en cada cas. Prèviament, vol implicar-los en l’elaboració del Pla mitjançant un procés participatiu que s’allargarà fins a finals de setembre.

Article

El Sant Cugat 2030 amb desplaçaments sostenibles i saludables, agricultura ecològica i de proximitat i xarxa d’espais verds urbans i espais naturals està més a prop. L’Ajuntament portarà a aprovació al ple de març el Pla d’Acció d’Emergència Climàtica, el full de ruta de les polítiques municipals en emergència climàtica que es desenvoluparan a la ciutat fins al 2024. Es tracta d’un paquet de 63 accions que aplanaran el camí cap aquest Sant Cugat del futur amb un 55% menys de CO2 el 2030.

 

Butlletí