Hymini, el carregador eòlic portàtil

Sostenible.cat
02/11/2009

Què sóc? Carregador portàtil que funciona amb energia eòlica. Emmagatzema energia gràcies a una bateria recarregable d'ió liti de 1.200 mAh, el que permet recarregar dispositius portàtils de 5 V.  Hymini està compost per una petita hèlix que transforma l'energia eòlica del vent en energia cinètica i aquesta en energia elèctrica (com és el cas de la dinamo d'una bicicleta). Entre els seus accessoris també té un petit panell fotovoltaic.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Transport: el seu envàs consisteix en una capsa de cartró reciclat.

-Utilització: recarrega aparells a partir d'energia eòlica, de manera que estalvia consum d'energia final. A més s'adapta a qualsevol dispositiu: incorpora un connector USB  i connectors per a diferents mòbils.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

(...)
13. Mirra i Celle, cadires d'oficina reciclades i reciclables
14. Ecodutxa, per estalviar encara més aigua
15. La siesta, un càntir de disseny
16. Un impermeable que abans era una patata, i que després es pot plantar
17. Belloch, la cadira feta amb material sostenible

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí