Guia de Consum Sostenible i conscient

Font: Diputació de Barcelona
09/11/2015

Treballar per tal que les persones coneguin els seus drets, prenguin consciència de la seva responsabilitat i aprenguin a exercir-los és una de les activitats més importants que poden realitzar les administracions públiques.

Per recolzar-les en aquest paper l'Àrea de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona ha creat la Guia de Consum Sostenible i Conscient. Una eina per la promoció i defensa dels drets de les persones consumidores.

Forma part de la col·lecció de guies informatives de consum que es va iniciar amb la publicació de Residències de gent gran, el format de les quals permet proporcionar als lectors molta informació i, alhora, molt ordenada, de manera que sigui fàcil trobar el que se cerca.

Aquesta nova Guia de Consum Sostenible i conscient té una doble funció: informar sobre

conductes responsables a l'hora d'adquirir, consumir o utilitzar diferents productes i fer-nos
conscients dels riscos que comporta el consum irresponsable o poc conscient.

Està destinada sobretot a aquelles persones que, dia a dia, proporcionen informació, assessorament i ajut a la població des de les OMIC i els Serveis Municipals de Consum de la província de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Article

Per salut, perquè el planeta ho necessita i perquè cal actuar davant l’emergència climàtica, l’1 de gener de 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions (ZBE) permanent. Aquesta mesura limitarà la circulació dels vehicles més contaminants, reduirà un 15% les emissions de NO2 i millorarà la qualitat de l’aire. L’any 2018 la contaminació va provocar la mort de 351 persones a la ciutat.

Article

Expoelectric és l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d'Europa. Durant el cap de setmana del 2 i 3 de novembre va celebrar la seva 9a edició a l'Arc de Triomf de Barcelona.

Butlletí