Girona instal·la onze minideixalleries per llençar-hi set tipus de petits residus

Font: Ajuntament de Girona

15/05/2019 - 12:02

S'hi poden dipositar CDs i DVDs, cartutxos per a impressora, piles, bateries, maquinetes d'afaitar, aparells electrònics i bombetes de baix consum.

L'Ajuntament de Girona ha instal·lat recentment onze minideixalleries repartides per diferents punts estratègics de la ciutat. Estan pensades per desfer-se de molts residus que habitualment es guarden en els calaixos de casa, es llencen a la paperera, als cubells domèstics de la brossa o s'acaben portant en alguna deixalleria allunyada de casa. S'hi poden dipositar miniresidus com CDs i DVDs, cartutxos per a impressora, piles, bateries, maquinetes d'afaitar, aparells elèctrics i electrònics de petit format i bombetes LED de baix consum.

Estan a la plaça Catalunya, a la plaça reina sibil·la, a la plaça Miquel Santaló, a la Gran Via de Jaume I, a la plaça Marquès de Camps, a la ronda Ferran Puig, al carrer Cristòfol Grober, davant de la biblioteca Antònia Adroher, a la plaça Joan Brossa, a la plaça d'Europa, a la cruïlla entre els carrers Emili Grahit i Migdia i a la plaça dels plaça dels Països Catalans.

Les minideixalleries estan adaptades a l'entorn urbà i disposen de 7 dipòsits independents per a l'emmagatzematge de diferents tipus de residus de petit format i disposen de panells per a la inserció de campanyes publicitàries, que permeten el finançament del servei. De moment, hi ha anuncis municipals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí