Gelida inicia una nova campanya de Civisme amb la “Flora Tulipa” com a protagonista

21/03/2019 - 09:27

Per vetllar per la bona convivència i per aconseguir una visió empàtica de tots els veïns i veïnes, s’ha creat un còmic que té com a protagonista Flora Tulipa una escombriaire amb poders especials.

Durant 5 divendres, que s'iniciaven el passat 15 de febrer, es fa una entrega als infants i joves del municipi de 5 "historietes", on el primer és una presentació del personatge, de la Flora. A partir d'aquí, les altres 4 historietes tractaran els problemes d'incivisme més habituals al municipi, com els excrements de gos, la gestió de les deixalles o mobles vells i la brutícia als carrers. A cada entrega es planteja un conflicte amb un personatge del poble que fa alguna cosa "incívica". Aleshores, la Flora li dóna "una lliçó" fent ús dels seus poders i es resol el conflicte.

La Regidoria de Serveis de l'Ajuntament de Gelida, amb aquesta nova iniciativa, pretén sensibilitzar i conscienciar la ciutadania, i especialment arribar als més petits i joves, sobre els deures per conviure cívicament, la importància del manteniment de l'espai públic, el respecte de l'entorn urbà o el reciclatge entre d'altres.

Perseguint l'objectiu de conscienciar a tothom de la importància de mantenir un poble net i ser respectuós amb el municipi fomentant les bones pràctiques individuals i millorar els comportaments a la via pública, per avançar cap a un model de poble més implicat, net, agradable i sostenible, amb la intenció de millorar la convivència. De la mateixa manera aquesta campanya també dóna resposta a la reiteració d'actes incívics que suposen un cost que ha d'assumir el municipi.


 

 
Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí