Finalitza la instal·lació de vuit minideixalleries a Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montcada i Reixac

26/02/2019 - 10:41

Aquesta acció s'emmarca dins de les iniciatives que la Regidoria de Medi Ambient està impulsant per conscienciar a la població perquè adopti unes costums més sostenibles.

El passat 23 de gener es va col·locar l'última de les vuit minideixalleries que van començar a instal·lar-se a Montcada i Reixac el passat mes de novembre, coincidint amb la setmana europea de la prevenció de residus.

La primera d¡aquestes minideixalleries es va instal·lar a la confluència del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, a Montcada Nova. Ara, un cop acabada la distribució d’aquest mobiliari urbà, bona part dels barris del municipi compten ja amb la seva minideixalleria.

Aquests aparells permeten reciclar tota mena de productes. En concret, les minideixalleries tenen fins a set compartiments que serveixen per reciclar: piles de botó, bateries de telèfons mòbils, CD i DVD, bombetes incandescents, halògenes i de baix consum, telèfons mòbils i carregadors, tòners i cartutxos de tinta i cintes de casset i vídeo.

Gràcies a aquesta acció, Montcada i Reixac reforça el seu compromís amb el medi ambient, així com la seva xarxa de deixalleries. Aquesta és la localització de les diferents minideixalleries instal·lades a Montcada i Reixac:

  • Carrer Reixagó / Molí (Can Sant Joan)
  • Plaça Lluís Companys (Montcada Centre)
  • Passeig de Rocamora / Carrer Guadiana (Montcada Centre)
  • Camí de la Font Freda / Rambla Països Catalans (Montcada Nova)
  • Carrer Baix de Sant Pere / Puigcerdà (Mas Rampinyo)
  • Passeig Sant Jordi / Carrer Verdi (Mas Duran)
  • Avinguda Terra Nostra / Carrer Alzina (Terra Nostra)
  • Carrer de la Circumval·lació / Petúnies (Can Cuiàs)

 

Categories: 

Relacionats

Article

El programa «Granollers entra en Simbiosi» ha resultat guanyador nacional del Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2020 en la categoria de suport al desenvolupament dels mercats verds i l’eficiència en els recursos. Aquest premi ha valorat el treball per promocionar l’economia circular a la indústria, afavorint la sostenibilitat, la competitivitat i la col·laboració entre el teixit industrial granollerí.

Article
L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació habilitada per l'Ajuntament de Sitges per netejar el litoral del municipi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus, uns 72 quilos, entre l'1 de juliol i el 8 d'agost. La darrera setmana de juliol és quan més residus es van recollir amb una mitjana de 100 litres cúbics diaris. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants. L'objectiu de la recollida és evitar la descomposició del material en partícules més petites i difícils de recollir que es podrien convertir en aliment per a diferents espècies, al mateix temps que evita que els residus derivin a la costa i acabin embossats als espigons o la sorra.

Article

La Gerència d'Ecologia Urbana acaba de licitar el nou contracte de "recollida selectiva de residus especials als locals adscrits als Districtes i Gerències de l'Ajuntament i altres centres públics a la ciutat de Barcelona", pel període 2020-2021, amb mesures de contractació pública sostenible. Des de finals de febrer, la recollida dels tòners usats, les piles (alcalines i de botó) i el petit material tecnològic (cablejat, ratolins, teclats, telèfons, en funcionament i en desús) l'executarà Engrunes, l'empresa de foment de l'ocupació guanyadora dels dos lots del concurs públic, cadascun d'ells amb els edificis públics de 5 districtes de Barcelona.

Butlletí