Fer un consum responsable a Esporles ja és més fàcil

27/01/2022 - 13:28

Els comerços, bars, restaurants i hotels d’Esporles han rebut un distintiu que permet identificar a la ciutadania aquells que ofereixen un consum més responsable. 

En el marc del projecte impulsat per l’Ajuntament d’Esporles i Rezero, en el que es vol valorar i premiar les activitats econòmiques locals que treballen per incorporar la sostenibilitat com a eix del seu negoci, s’han dividit els establiments en categories segons el nivell de responsabilitat de la seva oferta. 

Després d’una primera visita als negocis d’Esporles (comerços, serveis, restaurants, bars i hotels), s’ha fet una primera avaluació de la situació actual i s’han determinat les categories de cada establiment.  D’aquesta manera, les activitats que incorporen un major nombre de bones pràctiques han rebut la màxima categoria, i la resta podrà anar pujar a mesura que incorpori nous criteris de sostenibilitat. 

Els àmbits contemplats per aquestes categories han estat: 

  • Criteris de reducció de residus i reutilització (venda de productes a granel, foment d’envasos retornables o reutilitzables, reducció de plàstics, etc). 
  • Altres criteris de sostenibilitat (la venda de productes ecològics, de proximitat, els productes de baixa toxicitat, la prevenció del malbaratament alimentari, segona mà, etc). 
  • Criteris de sensibilització i comunicació

Concretament, s’ha atorgat categoria a 48 establiments del municipi, 13 de la categoria 1, 18 de la 2, 6 de la 3, 10 de la categoria 4 i un de la 5, l’Hotel d’agroturisme Can Torna. 

Esperem que aquesta iniciativa faciliti a la ciutadania consumir amb criteris de sostenibilitat, i que animi i ajudi a tots els negocis a assolir objectius de sostenibilitat en la oferta de productes i serveis de les seves activitats.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

La prova pilot consisteix en la infiltració efectiva d’aigua a l’aqüífer, procedent del tractament realitzat a la planta d’osmosi durant el període d’un any. Els resultats d’aquesta prova permetran determinar la viabilitat de la regeneració de les masses subterrànies a partir d’aquest mètode i estudiar-ne l’aplicació a altres aqüífers de les Illes Balears.

Article

L’Ajuntament de Deltebre ha estat reconegut amb un accèssit en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible, que des de fa 18 anys lliura la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i amb la col·laboració de ECOEMBES.

Article

L’Ajuntament de Manacor ha fet una aposta decidida els darrers dos anys per millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé.

Butlletí