Fer un consum responsable a Esporles ja és més fàcil

27/01/2022 - 13:28

Els comerços, bars, restaurants i hotels d’Esporles han rebut un distintiu que permet identificar a la ciutadania aquells que ofereixen un consum més responsable. 

En el marc del projecte impulsat per l’Ajuntament d’Esporles i Rezero, en el que es vol valorar i premiar les activitats econòmiques locals que treballen per incorporar la sostenibilitat com a eix del seu negoci, s’han dividit els establiments en categories segons el nivell de responsabilitat de la seva oferta. 

Després d’una primera visita als negocis d’Esporles (comerços, serveis, restaurants, bars i hotels), s’ha fet una primera avaluació de la situació actual i s’han determinat les categories de cada establiment.  D’aquesta manera, les activitats que incorporen un major nombre de bones pràctiques han rebut la màxima categoria, i la resta podrà anar pujar a mesura que incorpori nous criteris de sostenibilitat. 

Els àmbits contemplats per aquestes categories han estat: 

  • Criteris de reducció de residus i reutilització (venda de productes a granel, foment d’envasos retornables o reutilitzables, reducció de plàstics, etc). 
  • Altres criteris de sostenibilitat (la venda de productes ecològics, de proximitat, els productes de baixa toxicitat, la prevenció del malbaratament alimentari, segona mà, etc). 
  • Criteris de sensibilització i comunicació

Concretament, s’ha atorgat categoria a 48 establiments del municipi, 13 de la categoria 1, 18 de la 2, 6 de la 3, 10 de la categoria 4 i un de la 5, l’Hotel d’agroturisme Can Torna. 

Esperem que aquesta iniciativa faciliti a la ciutadania consumir amb criteris de sostenibilitat, i que animi i ajudi a tots els negocis a assolir objectius de sostenibilitat en la oferta de productes i serveis de les seves activitats.


 

Categories: 
Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

S'ha celebrat la 3a Edició dels Premis Rezero Balears, uns guardons que posen de manifest el poder transformador de les actuacions de prevenció de residus impulsades a Balears a l’hora que puguin servir d’inspiració per a altres iniciatives.

Article

L'Ajuntament d'Igualada valora com un èxit la campanya "Mercats més sostenibles" al Mercat de la Masuca. L’acció ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Igualada, el Mercat de la Masuca i l’escola Pia, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

Butlletí