Europa reconeix, un cop més, la bona pràctica de Viladecans en matèria de transició ecològica

25/03/2021 - 11:11

El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, ha estat escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.

A Viladecans la transició ecològica ha sigut, i és, des de fa anys, un tema prioritari en el marc de la política municipal. L’Ajuntament de Viladecans, en el seu afany per trobar una forma d’assegurar una gestió energètica més eficient, sostenible, respectuosa amb el medi ambient i amb capacitat per combatre la pobresa energètica, va crear el Vilawatt, un projecte que ha impulsat la creació d’un operador energètic local amb una estructura conjunta integrada per ciutadania, empreses i Ajuntament.

L’any 2016 el projecte Vilawatt va ser seleccionat per la Unió Europea pel seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat, i va rebre l’impuls financer de la UIA (Urban Innovative Actions). Ara el projecte assoleix un nou reconeixement com a bona pràctica i, a través del mètode URBACT -un mecanisme pilot de transferència dels projectes UIA finalitzats- es replicarà el projecte Vilawatt a tres ciutats europees: Trikala (Grècia), Seraing (Bèlgica) i Nagykanizsa (Hongria).

Les quatre ciutats que formaran la xarxa de transferència compten amb una llarga experiència en la implementació de bones pràctiques, així com una destacada trajectòria en la participació ciutadana i la sensibilització en la implementació de mesures ambientals i energèticament eficients.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

L’Ajuntament de Viladecans ha implantat una nova iniciativa en defensa de la sostenibilitat i la reducció de generació de residus, amb l’objectiu d’aconseguir la neutralitat climàtica i la transició cap a un model de ciutat sostenible. 

Butlletí