EU Energy Poverty Observatory: Observatori europeu de la pobresa energètica

13/02/2018 - 13:32

Impulsat per la Comissió Europea, aquest observatori EU Energy Poverty Observatory,  té com a principal objectiu fomentar el coneixement sobre l'abast de la pobresa energètica a Europa, així com les polítiques i pràctiques més innovadores per abordar-la. La seva presentació oficial va tenir lloc el passat 29 de gener a la seu de la Comissió Europea a Brussel·les.


Per aconseguir els seus objectius, desenvoluparà activitats encaminades a millorar la transparència, recopilant dades existents en els diferents països de la UE i oferint aquesta informació de manera clara. Així mateix, ha de fomentar el treball en xarxa i l'intercanvi de coneixement. I proporcionarà assistència tècnica que ajudi a tots els Estats membres a combatre aquesta problemàtica.

El web de l'Observatori inclourà publicacions, polítiques i mesures, guies per a l'aplicació de polítiques públiques i materials de formació, a més d'apartats de notícies, esdeveniments i un fòrum de discussió.

L’Observatori està format per un consorci d'entitats europees liderades per la Universitat de Manchester i entre les que estan Ecofys, European Policy Centre, Intrasoft International, National Energy Action i Wuppertal Institute. Ecodes, juntament amb la Asociación de Ciencias Ambientales, participen com a socis espanyols en el suport a la difusió i comunicació a Espanya de les activitats i informació generades pel nou observatori.

El nou Observatori defineix la pobresa energètica com la forma de pobresa associada amb la incapacitat de disposar d'una quantitat d'energia adequada a la llar, que asseguri la calidesa, la refrigeració, la il·luminació i el funcionament dels electrodomèstics, que proporcionin serveis essencials per assegurar la salut i un nivell de vida digne dels seus ocupants.



 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí