Ethica: El joc de les finances ètiques

Redacció
10/06/2011 - 00:00
La cooperativa Barcelonya, presenta el joc de taula Ethica, un joc elaborat per vàries organitzacions europees dedicades a l'educació i les finances ètiques. Es tracta d'una eina pedagògica per aprendre sobre les implicacions socials i ambientals del sistema financer.

Aquest 21 de juny tindrà lloc un seminari de formació per a educadors/es i professors/es sobre com fer servir aquest joc de taula de rols i simulacions, que ens ajuda a entendre com funciona el sistema financer global i que està dirigit a joves i adults a partir de 15 anys; en el què poden jugar de 6 a 27 jugadors/es.

En què consisteix el joc?
Ethica convida als participants a posar-se a la pell de banquers, inversors i ciutadans, ja sigui per estalviar, invertir o demanar préstecs. D'aquesta manera el joc permet experimentar amb diferents comportaments i opcions financeres, així com amb les seves implicacions econòmiques, socials i ambientals.

A qui està dirigit?
Ethica és un recurs pedagògic apte per a diferents entorns educatius: programes d'ESO i Batxillerat; formació d'adults; campanyes d'ONG, associacions i altres col·lectius dedicats al desenvolupament, educació ambiental i social; campanyes educatives d'entitats financeres amb programes d'ISR (Inversió Socialment Responsable) o qualsevol persona o entitat que tingui interès en les finances ètiques i la presa de decisions més responsables en matèria d'inversions.

Com formar-se en Ethica?
Per a aprendre a preparar i facilitar una sessió del joc, aprendre a com dirigir el debat i com avaluar la participació, Barcelonya ofereix seminaris de formació sobre Ethica a Madrid, Barcelona i Girona. El proper és aquest 21 de juny de 10 a 18 hores, a Barcelona, C/  (10 a 18h). C/ Santa Teresa, 3 Local (Barcelona)

Podeu incriure-vos enviant un mail a host@barcelonya.com o al telèfon +34 93 117 1108

Més informació aquí

AdjuntMida
Image icon ethica.jpg22.99 KB

Relacionats

Article

S'amplia l'oferta amb l’entrada en servei de l’antic laboratori de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable com a espai d’aprenentatge.

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Butlletí