Estudi per implementar energies renovables en els polígons del Baix Empordà

27/06/2022 - 16:03

L'estudi ha analitzat la possibilitat d'implementar tecnologies d'energies renovables en els polígons de La Bisbal d'Empordà, Corçà, Forallac, Palafrugell i Begur.

Conscients de la necessitat d'abordar la transició energètica de manera urgent, des de l'Oficina de Transició Energètica del Baix Empordà, integrada en l'àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà en col·laboració amb la Diputació de Girona, s'ha impulsat la redacció d'un estudi sobre potencial renovable en zones d'activitat econòmica. Aquest document ha estat encarregat amb recursos de la Diputació de Girona i es presenta per a la comarca del Baix Empordà avui, dia 22 de juny. L'estudi analitza la possibilitat d'implementar tecnologies d'energies renovables en 9 polígons de les comarques del Baix Empordà, el Ripollès i el Gironès. Pel que fa al Baix Empordà els polígons són La Bisbal d'Empordà, Corçà, Forallac (V2) i Palafrugell-Begur (riera d'Esclanyà).

Les zones d'activitat econòmica són grans consumidores d'energia, alhora que per tipologia i necessitats disposen d'espai i infraestructura per promoure sistemes de producció energètica renovable. L'estudi estima els consums de cada polígon de manera agregada i les necessitats generals que poden existir a l'àmbit i, estudia la possibilitat d'instal·lació de diferents tecnologies a partir de les característiques generals del polígon i la disponibilitat de recursos. Finalment, determina les línies de treball més adients en cada cas i proposa un full de ruta per tal que es puguin implementar.

Una de les conclusions finals del document és que el treball conjunt de tots els actors que intervenen en el funcionament d'un polígon pot ajudar al desenvolupament d'aquesta transició energètica. Els estalvis energètics - i econòmics - apareixen quan es treballa amb economia d'escala i de manera coordinada, generant energia de manera conjunta o creant comunitats que permetin el proveïment de serveis paral·lels, com són la comptabilitat energètica, compres conjuntes o la creació de xarxes i comunitats energètiques.


 

Relacionats

Notícia

Des de fa dues dècades, les polítiques municipals tenen com a objectiu afavorir l’eficiència energètica i reduir els gasos contaminants. L’Ajuntament impulsa la utilització d’energies renovables amb accions com el desenvolupament d’instal·lacions fotovoltaiques.

Article

El programa, dotat amb 150.000€, donarà suport a quatre startups amb solucions innovadores per a la digitalització de les estacions, la satisfacció del client, l'aplicació 3D i altres tecnologies disruptives que ajudin a imaginar nous escenaris de mobilitat.

Article
En el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2022

Ens trobem a l’any 2030. L’escalfament global ha provocat un desgel sobtat dels casquets polars. Necessitem un equip que ens ajudi a aturar la pujada del nivell del mar. Aconseguireu superar la prova? Sea Level Rise Room és una activitat ludificada de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, elaborada per United Explanations.

Butlletí