Estat Natura 2020: El canvi climatic al mar

25/07/2022 - 13:43

L'escalfament de les aigües del mar com a conseqüència del canvi climàtic està provocant múltiples impactes sobre la biodiversitat marina, especialment amb la proliferació d’onades de calor marines.

Alguns dels impactes són molt visibles, com les mortalitats massives de gorgònies o la presència cada cop més freqüent del fadrí en el Cap de Creus. D’altres poden tenir un impacte també econòmic considerable, com la reducció de les captures d’anxova i sardina o de la producció de musclos.

L’investigador Joaquim Garrabou, de l’ICM-CSIC, explica tots aquests efectes sobre el mar i com altres factors associats, no només a l’escalfament marí, sinó també a l’ús que els humans fem del mar, estan agreujant la situació de diferents espècies i afavorint-ne d’altres.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2023

Terra cremada. Revolució o extinció és un llibre d'Eloi Juvillà publicat per Pagès Editors.

Article
Escape room interactiu

Article

El llibret "Dades del Medi Ambient a Catalunya" es publica des de l’any 1993 sense interrupcions. Les estadístiques i indicadors ambientals que conté s’actualitzen una vegada a l’any i, generalment, fan referència a l’any anterior al de la publicació, excepte les que presenten una major complexitat de càlcul o de recollida que solen actualitzar-se cada any i mig i, en aquest cas, el decalatge temporal és més llarg.

Butlletí