Es recullen gairebé 900 quilos de residus a la Transèquia, que es poden valoritzar en un 100%

Font: Consorci del Bages per a la gestió dels residus

01/04/2019 - 17:57

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha participat per cinquè any consecutiu a la Transèquia, instal·lant i gestionant àrees de recollida de deixalles al llarg del recorregut per facilitar la separació dels diferents residus que es generen en els punts d’avituallament. S’han recollit 861 kg de residus i, per segon any, el 100% podran ser reciclats. Això vol dir que tots els residus generats s’han recollit de forma selectiva i es podran recuperar i valoritzar.

En total, s’han recollit 120 quilos de paper, 140 d’envasos, 580 de fracció orgànica i 21 d’oli vegetal. Les darreres edicions, l’organització, a mans de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha fet una aposta decidida per utilitzar vaixella i materials compostables als punts d’avituallament, ja que d’aquesta manera aquests residus es poden posar amb la fracció orgànica, que va a parar a la planta de compostatge de Bufalventon es converteix en adob per a horts i jardins. A més, com cada any, el menjar i les begudes que han sobrat s’han donat a Càrites de Sallent, Sant Fruitós de Bages, Santpedor i a la Plataforma dels aliments de Manresa.

Cada una de les àrees de recollida estava senyalitzada indicantel tipus de residus que es podia dipositar a cada contenidor. A més del reciclatge, la instal·lació de les àrees de recollida evita que quedi brossa escampada al Parc de l’Agulla al final de la Transèquia, amb la qual cosa es facilita molt la feina de l’organització de l’esdeveniment.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, va recollir el passat 8 d'octubre a Bilbao el segon pemi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids, en el marc del congrès mundial d'aquesta entitat. El guardó reconeix l'originalitat de la campanya “Recicla i Guanyaràs” que, entre altres propostes, va produir el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer.

Article

L’Ajuntament de Barcelona dona un nou impuls a l’estratègia Residu Zero i col·labora amb el nou servei mòbil d’autoreparació de petits electrodomèstics, bicicletes i aparells informàtics, anomenat ReparaTruck, que es posa en marxa el 9 d'octubre.

Article

Prop de 200 persones van recollir un quart de tona de residus al Besòs en una jornada de ‘plogging’ que va animar dissabte el Parc Fluvial.

Butlletí