"Enxarxa't al Medi Ambient" és el lema de la 28 Setmana del Medi Ambient a Terrassa, del 3 al 9 de juny

Font: Ajuntament de Terrassa

27/05/2019 - 11:14

Un total de 20 activitats conformen la programació de la 28 Setmana del Medi Ambient, que se centrarà enguany en les noves tecnologies. A més de cinema, conferències, sortides, tallers i visites guiades, aquesta edició inclourà algunes novetats. Una d'elles és el campionat de videojoc "Sunset Planet Game", obert a totes les escoles i pensat per als alumnes de 5è i 6è de Primària i pels estudiants de 1er i 2on d'ESO. Una altra, és la primera edició del Concurs d'Instagram #setmanamedamtrs2019, on els guanyadors veuran publicades les seves fotos en el programa de la Setmana del Medi Ambient 2020, i el geocaching, que permetrà als participants descobrir l'Anella Verda i el seu entorn, entre d'altres.

 

Un dels objectius d'aquesta setmana, que s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i que se celebrarà del 3 al 9 de juny, és esdevenir un punt d'inflexió per a la ciutadania pel que fa a la sensibilització, prevenció i coneixement per avançar en la millora de tots aquests aspectes, des de l'acció local fins a la global. En aquesta 28a edició, la Setmana del Medi Ambient compta amb la col·laboració i la participació d'un total de 28 entitats, col·lectius, institucions i serveis municipals, que contribueixen en l'organització d'una programació molt consolidada. El pressupost que s'hi destina en aquesta edició és de 21.000 euros.

El programa, que inclou activitats més lúdiques i festives junt amb altres més centrades en la divulgació de coneixements, es complementa amb tallers, conferències, sortides, visites guiades i la Festa del Medi Ambient, que se celebrarà el diumenge, 9 de juny, al Parc de Vallparadís. Enguany, també s'incorporen uns apartats, denominats "Accions del dia", per tal d'aconseguir un compromís actiu de la ciutadania. Són accions que es recomanen fer amb la pretensió que els terrassencs i terrassenques les consolidin en el seu dia a dia habitual.

Les set accions triades en aquesta ocasió són: "Volem un aire més net"; "Volem menjar per a tothom, sense llençar-lo"; "Volem menys residus i reciclar tots els que puguem"; "Volem una ciutat amiga dels animals"; "Volem aigua per a tothom"; "Volem gaudir l'Anella Verda" i "Volem estalviar energia i que sigui renovable".

Enguany, s'han editat 3.000 cartells informatius i 15.000 exemplars del programa, que també trobareu al web municipal www.terrassa.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament de Terrassa.

Activitats previstes

D'entre les 19 activitats programades aquest any en destaquen cinc tallers (estampació amb elements vegetals; recicla't la samarreta; com escalfar casa teva; quina bombeta em compro i quin soroll fem); dues projeccions de pel·lícules infantils al Cinema Catalunya (Lorax: En busca de la trúfula perdida i Wall-E); sis conferències (ciència al mòbil; canvi climàtic; consum responsable i estalvi energètic; l'ús del GPS a la muntanya; memòries líquides i tecnologies per la mobilitat); tres visites guiades (planta depuradora d'aigües residuals d'Abrera; itinerari d'art i natura al Parc Grípia Ribatallada; descoberta dels secrets de Torrebonica); una visita -taller a la masia de Ca n'Oliveró- i una sortida en bicicleta per descobrir les rutes més emblemàtiques que es poden fer per la ciutat. Les activitats són gratuïtes, però per assistir a moltes d'elles cal realitzar una inscripció prèvia, tal com s'indica al programa d'activitats, que trobareu complert a https://www.terrassa.cat/mediambient 

L'Ajuntament vol convidar la ciutadania a fer una reflexió sobre la sostenibilitat ambiental i la necessitat que tothom adopti el compromís de contribuir a preservar el medi ambient no només durant la Setmana del Medi Ambient, sinó durant tot l'any.

Categories: 

Relacionats

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí