"Enxarxa't al Medi Ambient" és el lema de la 28 Setmana del Medi Ambient a Terrassa, del 3 al 9 de juny

Font: Ajuntament de Terrassa

27/05/2019 - 11:14

Un total de 20 activitats conformen la programació de la 28 Setmana del Medi Ambient, que se centrarà enguany en les noves tecnologies. A més de cinema, conferències, sortides, tallers i visites guiades, aquesta edició inclourà algunes novetats. Una d'elles és el campionat de videojoc "Sunset Planet Game", obert a totes les escoles i pensat per als alumnes de 5è i 6è de Primària i pels estudiants de 1er i 2on d'ESO. Una altra, és la primera edició del Concurs d'Instagram #setmanamedamtrs2019, on els guanyadors veuran publicades les seves fotos en el programa de la Setmana del Medi Ambient 2020, i el geocaching, que permetrà als participants descobrir l'Anella Verda i el seu entorn, entre d'altres.

 

Un dels objectius d'aquesta setmana, que s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i que se celebrarà del 3 al 9 de juny, és esdevenir un punt d'inflexió per a la ciutadania pel que fa a la sensibilització, prevenció i coneixement per avançar en la millora de tots aquests aspectes, des de l'acció local fins a la global. En aquesta 28a edició, la Setmana del Medi Ambient compta amb la col·laboració i la participació d'un total de 28 entitats, col·lectius, institucions i serveis municipals, que contribueixen en l'organització d'una programació molt consolidada. El pressupost que s'hi destina en aquesta edició és de 21.000 euros.

El programa, que inclou activitats més lúdiques i festives junt amb altres més centrades en la divulgació de coneixements, es complementa amb tallers, conferències, sortides, visites guiades i la Festa del Medi Ambient, que se celebrarà el diumenge, 9 de juny, al Parc de Vallparadís. Enguany, també s'incorporen uns apartats, denominats "Accions del dia", per tal d'aconseguir un compromís actiu de la ciutadania. Són accions que es recomanen fer amb la pretensió que els terrassencs i terrassenques les consolidin en el seu dia a dia habitual.

Les set accions triades en aquesta ocasió són: "Volem un aire més net"; "Volem menjar per a tothom, sense llençar-lo"; "Volem menys residus i reciclar tots els que puguem"; "Volem una ciutat amiga dels animals"; "Volem aigua per a tothom"; "Volem gaudir l'Anella Verda" i "Volem estalviar energia i que sigui renovable".

Enguany, s'han editat 3.000 cartells informatius i 15.000 exemplars del programa, que també trobareu al web municipal www.terrassa.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament de Terrassa.

Activitats previstes

D'entre les 19 activitats programades aquest any en destaquen cinc tallers (estampació amb elements vegetals; recicla't la samarreta; com escalfar casa teva; quina bombeta em compro i quin soroll fem); dues projeccions de pel·lícules infantils al Cinema Catalunya (Lorax: En busca de la trúfula perdida i Wall-E); sis conferències (ciència al mòbil; canvi climàtic; consum responsable i estalvi energètic; l'ús del GPS a la muntanya; memòries líquides i tecnologies per la mobilitat); tres visites guiades (planta depuradora d'aigües residuals d'Abrera; itinerari d'art i natura al Parc Grípia Ribatallada; descoberta dels secrets de Torrebonica); una visita -taller a la masia de Ca n'Oliveró- i una sortida en bicicleta per descobrir les rutes més emblemàtiques que es poden fer per la ciutat. Les activitats són gratuïtes, però per assistir a moltes d'elles cal realitzar una inscripció prèvia, tal com s'indica al programa d'activitats, que trobareu complert a https://www.terrassa.cat/mediambient 

L'Ajuntament vol convidar la ciutadania a fer una reflexió sobre la sostenibilitat ambiental i la necessitat que tothom adopti el compromís de contribuir a preservar el medi ambient no només durant la Setmana del Medi Ambient, sinó durant tot l'any.

Categories: 

Relacionats

Article
Font: Ajuntament del Prat

Font: Ajuntament del Prat

A l’entorn d’aquesta iniciativa, per sensibilitzar sobre la necessitat de reduir la presència de residus a les platges, s’organitza un concurs en què participen una dotzena de municipis costaners de l’Estat. En el més votat, es farà a la tardor una jornada intensiva de neteja a la platja per part de voluntariat mediambiental. La platja del Prat és una de les candidates

Article

El Consell està format per 32 acadèmiques i acadèmics de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social i ambiental, que han aportat la seva opinió sobre les propostes presentades per la tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, i el comissionat d’Agenda 2030, Miquel Rodriguez.

Article

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat i regidor de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, va concloure el passat 26 de febrer el seu viatge de treball a Brussel·les amb una reunió amb la delegada del Govern de la Generalitat davant la Unió Europea, Meritxell Serret. A la reunió, qualificada de "molt profitosa" pel tinent d'alcalde, es va establir el compromís de crear un marc de col·laboració entre ambdues administracions per potenciar els projectes d'àmbit internacional que s'estan impulsant des de la ciutat.

Butlletí